Pakjesboot 11 meert aan in de haven van Oudenbosch.
Pakjesboot 11 meert aan in de haven van Oudenbosch. (Foto: Kees Schouw)

Sinterklaas komt weer aan in Oudenbosch

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Op zondag 17 november legt om 13.00 uur Pakjesboot 11 weer aan in de haven van Oudenbosch. Het Sinterklaascomité nodigt alle kinderen uit om de Sint en zijn Pieten welkom te heten.


Nadat de pakjesboot heeft aangelegd aan de Kade springen de Pieten aan de kant en zullen ze traditiegetrouw snoepgoed en mandarijnen uitdelen. Wethouder Jan Mollen zal de Goedheiligman samen met de kinderburgemeester en de pastoor welkom heten in onze gemeente. Alle kinderen zullen Sinterklaas toezingen en uiteraard is er muziek.

Weer groots familiefeest in Fidei et Arti

Net als voorgaande jaren organiseert het Sinterklaascomité in samenwerking met Stichting Kinderopvang Oudenbosch een spetterend familiefeest in Fidei et Arti. Dit feest staat bol van gezellige Sinterklaas-activiteiten. Naast een meet en Greet met de Sint zijn er vele doe-activiteiten zoals een schminkhoek, een interactieve muziek act van Kidz DJ en een gezellige knutselactiviteit. De toegang is gratis. Alle kinderen zijn welkom!

Glutenvrije Piet

Glutenvrije Piet komt voor het tweede jaar naar Oudenbosch. Voor de kinderen die om medische reden een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen is de intocht van Sinterklaas vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook niet door eventuele kruimels op de handschoen. Daarom is het comité heel blij dat ook dit jaar de Glutenvrije PIet meekomt naar Oudenbosch. Want het SInterklaasfeest is juist voor alle kinderen! Je herkent deze Piet aan de felgroene tas met het glutenvrije logo.

Kleurwedstrijd

Om de intocht extra feestelijk te maken worden via de scholen en de website (www.sinterklaasoudenbosch.nl) kleurplaten verspreid. Op de scholen staan speciale inleverdozen. De kleurplaten worden in Fidei et Arti opgehangen. De mooiste winnen een prijs. De prijsuitreiking is tijdens het familiefeest.

Collecte

Samen met een groep vrijwilligers organiseert het Sinterklaascomité belangeloos de intocht van Sinterklaas. We zijn afhankelijk van giften en sponsoring. Voor extra inkomsten wordt er op zaterdag 16 november gecollecteerd in alle wijken in Oudenbosch. Het Sinterklaascomité Oudenbosch kijkt uit naar de aankomst van Sinterklaas. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Fulltime Glasmonteurs

Breda

Vakantiekrachten

Waalwijk

Bezorger Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen

Correspondent m/v

Steenbergen (Zundert en Etten-Leur)

Lever jij de beste service? Keukenmonteur M/V

Ravenstein, randstad, Nederland