Netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden
Workshop Droombaanspel. FOTO JOBON
Workshop Droombaanspel. FOTO JOBON (Foto: JobOn)

Netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Vanaf september organiseert bibliotheek Oudenbosch een reeks netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens deze bijeenkomsten staat netwerken centraal en gaan deelnemers aan de slag met interactieve oefeningen om hun sollicitatievaardigheden te vergroten.


Yvonne van Egmond van Bibliotheek West-Brabant: “Als bibliotheek veranderen wij steeds meer in een ontmoetingsplaats waar iedereen zich verder kan ontwikkelen. Met deze bijeenkomsten breiden we ons aanbod uit en hopen we werkzoekenden in de buurt verder te helpen. De eerste bijeenkomst staat gepland op vrijdag 25 september van 10 tot 12 uur (inloop 9.30) in de bibliotheek Oudenbosch.”

Dit aanbod voor werkzoekenden is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, en de Koninklijke Bibliotheek. “JobOn gelooft in de kracht van netwerken en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een passende baan. We zijn blij dat onze netwerkbijeenkomsten nu ook in de Bibliotheek Oudenbosch worden georganiseerd”, aldus Inge Laagewaard, projectmanager bij JobOn.

Nieuwe contacten en concrete tips

Yvonne van Egmond organiseert de netwerkbijeenkomsten vanuit de bibliotheek: “Met behulp van de verschillende JobOn werkvormen kunnen we als bibliotheek inhoudelijke en inspirerende netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden organiseren. Samenwerken staat hierbij centraal. Doel is het leggen van nieuwe netwerkcontacten en het opdoen van concrete tips en handvatten om verder te komen in de zoektocht naar een nieuwe baan”.

Workshops op gebied van loopbaanontwikkeling

De komende maanden staan er drie bijeenkomsten in de bibliotheek gepland. We starten met het Droombaanspel en daarna volgen de workshops ‘Een cv waar je trots op bent’ (30 okt) en ‘Mijn voorstelpitch’ (27 nov). Er is een breed palet aan onderwerpen die waardevol zijn als je zoek bent naar een nieuwe baan.

Eerste workshop ‘Het Droombaanspel’ 25 september

De eerste bijeenkomst staat gepland op 25 september van 10.00 tot 12.00 uur (inloop 9.30 uur) in de Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Kijk op www.bibliotheekwb.nl en meld je aan door te mailen naar oudenbosch@bibliotheekwb.nl en doe mee.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>