Wedstrijdbeeld VV Oosterhout 1 - SC Gastel 1.
Wedstrijdbeeld VV Oosterhout 1 - SC Gastel 1. Foto: Ad Looijmans

Wederom driepunter voor SC Gastel op donderdagavond

OUD GASTEL - Na overwinningen op Steeds Hooger en sv Charlois reisde SC Gastel 1 op deze donderdagavond naar Oosterhout voor de inhaalwedstrijd tegen VV Oosterhout 1.

Op een prachtig Sportpark De Contreie ontspon zich een boeiend gevecht voor de punten tussen twee ploegen uit de bovenste regionen van de competitie. Vooraf was SC Gastel 1 gewaarschuwd voor het voetballende vermogen van VV Oosterhout. In de eerste helft, mede door afdwingen van SC Gastel 1, kwam dit er nog niet goed uit bij de tegenstander. Sc Gastel had het betere van het spel en creëerde ook mogelijkheden. Na een aantal speldenprikjes van Gastel kreeg ook Oosterhout een goede mogelijkheid. Echter leidde deze kans tot een zwak schot welke gepareerd werd door doelman Coert Doomen. Richting het einde van de eerste helft zette SC Gastel een goede aanval op over de rechterflank. Harm Lambregts bediende Pascal van Caam, welke met een puntgave voorzet Matthijs Nagtzaam bereikte. Matthijs kon de bal zo binnenlopen en SC Gastel kwam op een verdiende 0-1 voorsprong.

Tweede helft

VV Oosterhout pleegde een dubbele wissel in de rust, waarmee men meer aanvallende intenties had en zich terug in de wedstrijd wilde knokken. Dit sorteerde ook effect, want SC Gastel had moeite met de druk en aanvallende intenties van VV Oosterhout. Maar tot echt goede kansen kwam VV Oosterhout niet. Het verdedigende blok van SC Gastel bestaande uit Richard Hamers, Luc de Jong, Davey Forster, Harm Lambregts en daarvoor Koen de Vos en Bart Aarssen stond als een huis. Sven Damen had zich na een uur volledig leeggelopen en hij werd dan ook vervangen voor Sven Vermeule. De druk van VV Oosterhout bleef aan en resulteerde uiteindelijke in de 80ste minuut tot de gelijkmaker. VV Oosterhout rook bloed en geloofde dat er meer in zat. SC Gastel pleegde op dat moment een dubbele wissel om weer meer grip op het einde van de wedstrijd te houden. Ricardo Elgin en Jurgen Buuron vervingen Keano Elgin en Pascal van Caam. Mede door deze wissels en een tactische omzetting kwam SC Gastel weer beter in de wedstrijd. Je zag aan beide kanten dat de wedstrijd zijn conditionele tol ging eisen. Zo’n 5 minuten voor het einde ontstond een rommelige situatie in de 16 meter bij VV Oosterhout. Na goed doorzetten van Sven belandde de bal voor de voeten van Jurgen en plaatste de bal in de hoek van het doel waarmee de 1-2 een feit was. Niet veel later floot de scheidsrechter af en kon SC Gastel 1 weer 3 punten bijschrijven. De zegereeks in maart zet zich voort met 12 punten uit 4 wedstrijden in 12 dagen.

Aanstaande zondag volgt de laatste wedstrijd in deze intensieve reeks. Dan komt SV Slikkerveer uit Ridderkerk op bezoek. Hiertegen heeft SC Gastel 1 nog wat recht te zetten, daar leed het tot op heden de enige verliespartij van dit seizoen.