Afbeelding

Duo maakt tonnen buit door weerloze ouderen te bestelen via babbeltrucs

112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie kon woensdag in Arnhem een man en vrouw aanhouden na een brute diefstal uit een woning. De twee worden ook verdacht van babbeltrucs in Zeeland. Ze hebben waarschijnlijk honderdduizenden euro's buitgemaakt bij bejaarden. 

De politie kwam de man uit Rosmalen en vrouw uit 's-Hertogenbosch in november op het spoor na tientallen babbeltrucs in een groot deel van het land. De politie sluit niet uit dat het tweetal betrokken is bij veertig zaken, waarbij ze voor honderdduizenden euro’s diefstallen pleegden bij (hoog)bejaarden.

Overeenkomsten In oktober begon de politie in Zeeland een onderzoek naar drie woningdiefstallen na een babbeltruc. Zo werd op donderdagmiddag 5 oktober de bewoonster van een woning aan de Noordsingel in Middelburg bestolen. Dat gebeurde ook op zondagmiddag 8 oktober bij een bewoonster van het Hof ter Veste. In Goes is op vrijdagmiddag 20 oktober aan de Bongerd een bewoonster bestolen. "Het viel de rechercheurs op dat deze diefstallen sterk overeenkwamen qua buit, signalement van de vrouwelijke dader en haar werkwijze", aldus de politie. "De vrouw kwam de woningen binnen door de bewoners te misleiden." Het duo zocht vermoedelijk bewust weerloze mensen uit. "Bijvoorbeeld ouderen die moeilijk ter been waren. Zelfs één slachtoffer was blind."

Goedgelovig De politie ontdekte dat de man en vrouw mogelijk op tientallen plaatsen in Nederland diefstallen bij ouderen hebben gepleegd, ook met overeenkomstige voorvallen. “De vrouw misleidde het slachtoffer en wist zo de woning binnen te komen, meestal door zich voor te doen als een medewerkster van een zorginstelling, gemeente of schoonmaakhulp. Bij binnenkomst in de woning liet ze de deur op een kier, zodat haar partner de woning kon binnensluipen. Terwijl de goedgelovige bewoner of bewoonster aan de praat werd gehouden, sloop de man door het huis op zoek naar geld en sieraden. Na een paar minuten vertrok hij met de buit. De vrouw liet even later de nietsvermoedende bewoner achter.”

Het duo zit vast. Mogelijk krijgt de politie nog meer aangiften binnen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief