Afbeelding
Foto: Beeldbank Middelburg

Meerdere misstanden geconstateerd bij vierde controle op Arnestein

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Meerdere instanties hebben donderdag voor de vierde keer dit jaar een grote controle gehouden op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.

Mensen van de gemeente, de politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit bezochten zes bedrijven.

Zij constateerden meerdere misstanden.

Pepperspray

Er waren overtredingen van de milieuwetgeving bij vijf bedrijven en aanleidingen voor nader onderzoek op het gebied van belastingen bij drie bedrijven. Er is één persoon aangehouden, omdat hij pepperspray in bezit had en er werden veertien bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Ondermijnend

De instanties controleren regelmatig op Arnestein, omdat ze de kans op ondermijnende criminaliteit zoveel mogelijk willen uitsluiten en dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd. “We willen bereiken dat Arnestein een gezond bedrijventerrein blijft. We willen voorkomen dat het terrein een slechte naam krijgt. Dat willen we niet voor de ondernemers, maar ook niet voor de rest van Middelburg. Daar heeft iedereen last van”, zegt burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief