Foto: Shutterstock

Vier nieuwe patiënten met coronavirus in Zeeland

OOSTKAPELLE - In de provincie Zeeland zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Dat meldt de GGD Zeeland.


Het gaat om personen uit Oostkapelle, Vlissingen, Krabbendijke en Yerseke. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld.

Er zijn nu 37 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland. Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

Klachten

Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden, maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

In totaal zijn in Nederland nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 95 jaar. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>