Annejet van der Zijl
Annejet van der Zijl Foto: Anja van Wijgerden

Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

Door: Advertorial Algemeen

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

Fortuna’s kinderen
Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn? Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

Annejet van der Zijl
Annejet van der Zijl schreef verschillende historische romans en biografieën. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst. Bekende boeken zijn onder meer De Amerikaanse prinses, Sonny Boy en de biografieën van prins Bernhard en Annie M.G. Schmidt).

Muziek van Sunshine Cleaners
De avond wordt omlijst met muziek van Sunshine Cleaners (Jacqueline Heijmans, Sjef Hermans en Geert de Heer). Dit trio haalt qua thematiek en muzikaliteit veel invloeden uit de Amerikaanse en wereldgeschiedenis en The American Folk Anthology. In de serie Literair Gesprek in de Grote Kerk zijn ook David van Reybrouck (zaterdag 6 november) Freek de Jonge (zondag 14 november) en Coen Verbraak (vrijdag 19 november) te gast. De serie wordt georganiseerd door Grote Kerk Veere, PZC en De Drvkkery.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief