Parkeren Veerse Gatdam
Parkeren Veerse Gatdam Foto: Edwin Mijnsbergen

Gemeenteraad Veere neemt aanpassingen parkeerbeleid unaniem aan

Door: Advertorial Algemeen

DOMBURG - Tijdens de raadsvergadering van 10 november 2021 zijn door de Veerse gemeenteraad unaniem de aanpassingen aan het parkeerbeleid op grond van de evaluatie aangenomen. Wethouder Wisse: “ik ben blij dat er groot draagvlak is voor het nieuwe parkeerbeleid”.  

Een aantal extra wijzigingen die door de raad zijn voorgesteld zijn ook aangenomen. Zo zal de visite in de wintermaanden gratis kunnen parkeren. De visite moet dan wel in de ‘app’ worden aangemeld, omdat het een vergunninghoudergebied betreft.

Mensen die nu een vergunning hebben worden automatisch geïnformeerd op het moment dat de vergunningen verlengd kunnen worden. Nieuwe vergunningen kunnen aangevraagd worden vanaf medio december, hierover zal de gemeente later communiceren via www.veere.nl. Gemeente Veere gaat bij de invoering van de tweede fase in gesprek met de belanghebbenden om te zien of er nog eventueel maatwerk nodig is. 

De belangrijkste aanpassingen
- Gemeente Veere maakt veel parkeervergunningen voor bewoners en ondernemers van gereguleerde kernen goedkoper of zelfs gratis.
- Op veel parkeerterreinen kan er vanaf 19.00 uur gratis geparkeerd worden.
- Op de kustparkeerterreinen die nu nog gratis zijn wordt betaald parkeren ingevoerd . Uiteraard is de Jaarkaart D/E op deze terreinen ook geldig. De Jaarkaart D/E wordt niet duurder.
- Er worden vergunninghouderzones ingesteld voor Dishoek en de Joossesweg, dit om parkeeroverlast van toeristen in die gebieden tegen te gaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief