Afbeelding
Foto: Irene de Muralt

HC Walcheren kan gelukkig terecht in Kruitmolen

Door: Arie Westeneng Algemeen

Irene de Muralt is bestuurslid PR en Communicatie bij HC Walcheren. Die hockeyclub telt ruim vijfhonderd leden en ruim 35 teams. De club heeft drie sportvelden op de gemeentegrens van Vlissingen en Middelburg, op Sportpark Vrijburg. 

De Muralt prijst zich gelukkig dat de hockeyclub de laatste veldwedstrijden van het seizoen al heeft gespeeld. “We hebben de wedstrijdtijden naar voren gehaald, zodat we om 17.00 uur klaar waren. We gaan de winterstop in voor hockeyen op het veld.” 

Dit weekeinde (11 december) start het hockeyen in de zaal. “In Sporthal de Kruitmolen in Middelburg hebben we gelukkig plek in de weekends kunnen bijboeken. ’s Avonds trainen mag niet meer, doordeweeks overdag werken onze coaches, trainers en andere vrijwilligers. Gelukkig kunnen we in de weekends ook terecht voor trainingen in de Kruitmolen. We geven dan trainingen overdag op zaterdag en zondag. We willen er alles aan doen om de jeugd lekker te laten bewegen en sporten, uiteraard binnen de RIVM-regels en de adviezen van de KNHB”, zegt De Muralt.

Bij klachten kunnen de leden niet komen sporten. “Ouders zijn ook niet welkom bij wedstrijden en ook ander publiek mag niet bij trainingen of wedstrijden zijn. Sporters en vrijwilligers boven de achttien jaar moeten ook een QR-code laten zien.” HC Walcheren kiest ervoor om die te laten checken door eigen vrijwilligers. Tot 19 december is het even niet anders. “Hopelijk komt er goed nieuws uit de persconferentie half december.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief