Carolien en Paul Sanders, Robert Felius, Sjoerd Dooge en Edwin Dingemanse
Carolien en Paul Sanders, Robert Felius, Sjoerd Dooge en Edwin Dingemanse Foto: Edwin Mijnsbergen

Eigenaars De Gespleten Arent Middelburg breiden uit met aankoop van 2 restaurants

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Ondernemen in en na een pandemie, het spreekt niet voor zich. Toch wagen de eigenaars van restaurant De Gespleten Arent, Sjoerd Dooge en Edwin Dingemanse, de grote stap. Ze nemen per 1 maart restaurant Hildernisse en de Tamboer aan Plein 1940 in Middelburg over. Beide restaurants krijgen een facelift en een nieuw concept.

“Eenvoudig was het zeker niet de afgelopen 2 jaar, laten we het uitdagend noemen” vertelt Sjoerd Dooge. Toch hebben ze ondanks de maatregelen omtrent corona en verplichte sluitingen prima gedraaid met De Gespleten Arent. “Je moet creatief zijn en soms risico’s nemen.” zegt Edwin Dingemanse. “Voor de eerste lockdown zagen we in landen rond ons al de voorbode, we hebben niet afgewacht en zijn gelijk op de thuismenu’s gedoken. Daardoor hadden we in de eerste dag van de eerste lockdown gelijk een plan, konden gasten thuismenu’s bestellen en zorgden we daarmee voor een bron van inkomsten.” Het aankopen van 2 restaurants in een tijd dat horeca in lockdown is was wel de grootste uitdaging van de afgelopen 2 jaar. “Financiering vragen bij een bank voor op dat moment 2 gesloten restaurants, terwijl je zelf ook thuis zit omdat je inkomstenbron gesloten is vergt wat doorzettingsvermogen en creativiteit.”

Blik op de toekomst
De ondernemers kijken positief naar de toekomst. Ze verwachten dat de horeca voorlopig in ieder geval niet meer dicht hoeft. Ze gaan eerst steakhouse de Tamboer onderwerpen aan een facelift. Het huidige concept werkt goed, dus waarom dan toch een facelift? “Het concept van een steakhouse past niet echt bij ons, een brasserie met diverse hapjes met een lekker glas wijn, focus op vegetarisch en duurzaam werken was al jaren een wens van ons. En nu hebben we de perfecte locatie gevonden om dit te combineren met daarnaast een hoger segment restaurant”, legt Sjoerd Dooge uit. Restaurant Hildernisse wordt later dit voorjaar verbouwd en daar willen de ondernemers na de verbouwing het concept van hun huidige restaurant De Gespleten Arent voortzetten. Om geen concurrent van zichzelf te worden hebben ze besloten De Gespleten Arent te verkopen.

De huidige eigenaars van de twee restaurants op Plein 1940, Paul en Carolien Sanders en Robert Felius, stoppen als horeca-ondernemers. Ze zijn al vele jaren actief in de Middelburgse horeca. Sanders begon in 1987 met zijn eerste zaak op de Pottenmarkt, De Herberg. Robert Felius sluit niet uit dat hij later een nieuwe onderneming start. Hij beraadt zich nog op de toekomst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief