Afbeelding
Foto: Waterschap Scheldestromen

Werkzaamheden watersysteem Gapinge en Meliskerke

Door: Advertorial Algemeen

GAPINGE - Waterschap Scheldestromen voert vanaf 21 maart werkzaamheden uit aan de Schellachseweg en Eendekotsweg in Gapinge en de Rapenburgweg in Meliskerke. Om het watersysteem toekomstbestendig te maken, worden duikers die onderdoor de weg liggen, vervangen door grotere exemplaren. Het is noodzakelijk om de wegen tijdelijk, volledig af te sluiten zodat de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden. Het verkeer wordt in die periode omgeleid.

Een duiker is een grote betonnen buis of koker, die onder de weg ligt om de watergangen met elkaar te verbinden. Om de waterafvoercapaciteit te vergroten en het peilbeheer in het gebied beter te regelen, vervangt waterschap Scheldestromen de duikers onder de Eendekotsweg, Schellachseweg en de Rapenburgweg. Aannemingsbedrijf De Voogd uit Grijpskerke voert de werkzaamheden uit.

Toekomstbestendig watersysteem
Waterschap Scheldestromen zet zich in voor een goede waterkwaliteit en juist peilbeheer, onder normale en extreme omstandigheden. Binnen de Planvorming Wateropgave (PWO) is onderzoek gedaan naar het watersysteem, waaruit blijkt dat deze maatregel nodig is om het watersysteem toekomstbestendig te maken. De duiker wordt vervangen om de afvoercapaciteit te vergroten en het peilbeheer beter te regelen.

Uitvoeringsperiodes
- Uitvoeringsperiode Schellachseweg te Gapinge: 21 maart tot 15 april 2022
- Uitvoeringsperiode Eendekotsweg te Gapinge: 11 april tot 6 mei 2022
- Uitvoeringsperiode Rapenburgweg te Meliskerke: 9 tot 27 mei 2022



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief