Afbeelding
Foto: Hans Colijn

Prinses Beatrix neemt lustrumboek Four Freedoms Awards in ontvangst in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - De Four Freedoms Awards bestaan 40 jaar. Ter gelegenheid van het lustrum organiseerde de Roosevelt Foundation op vrijdag 14 oktober een feestelijk programma in de Koorkerk in Middelburg, waar in 1982 de eerste Four Freedoms Awards werden uitgereikt. Hierbij werd onder meer het lustrumboek overhandigd aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

In 1982 vond de eerste uitreiking van de Four Freedoms Awards plaats en werd de eerste International Four Freedoms Award uitgereikt aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana. In de afgelopen veertig jaar hebben vele laureaten voet gezet op de Zeeuwse grond, waaronder Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Dalai Lama, Desmond Tutu, Sviatlana Tsikhanouskaya en Angela Merkel.

Terugblikken en vooruitkijken
Tijdens het programma werd teruggeblikt op de afgelopen veertig jaar en vooruitgekeken naar de toekomst. Keynote speaker was Ramin Shahzamani, directeur van War Child, die in 2008 de award ontving voor vrijwaring van vrees. Daarnaast sprak Anna Eleanor Roosevelt namens de Roosevelt family. De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan mannen, vrouwen en organisaties die met hun inzet en prestaties een grote toewijding tonen aan de idealen die President Franklin Delano Roosevelt in zijn historische Four Freedoms speech in 1941 verkondigde.

Afbeelding
Afbeelding
Commissaris van de Koning Polman
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief