Remco Dijkstra (midden) bracht in maart een bezoek aan Heijningen. ARCHIEFFOTO MIRYAM VAN DER STEE
Remco Dijkstra (midden) bracht in maart een bezoek aan Heijningen. ARCHIEFFOTO MIRYAM VAN DER STEE

Tweede Kamer buigt zich over geluidsproblematiek op A4 en A29

Door: Peter Houtepen Algemeen

HEIJNINGEN/HELWIJK - De Tweede Kamer heeft woensdag vergaderd over de overlast die omwonenden in Helwijk en Heijningen ondervinden van de overlast op de A4 en A29.

Dinsdag hebben werkgroepen vanuit Helwijk en Heijningen ten aanzien van dit onderwerp in Den Haag twee petities aangeboden aan de Tweede Kamer commissie. In de petities pleiten ze voor stof- en geluidwerende maatregelen langs de A4 en de A29.

Intensiteit

De bewoners ervaren toenemende geluidsoverlast en last door uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide van verkeer op de A4/A29 Bergen op Zoom-Rotterdam bij hectometerpaal 102.5 tot en met 101.5, afrit 23 Willemstad. Volgens hen is de intensiteit van het wegverkeer, waaronder vrachtwagens, dramatisch toegenomen. De overlast van het geluid wordt, aldus de initiatiefnemers van de petitie, ook veroorzaakt door de verhoogde maximumsnelheid en filevorming door onder andere het openen van de brug van de Volkeraksluizen.

Bezoek

In maart bracht Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) op uitnodiging van de VVD-fractie Moerdijk een bezoek aan Heijningen om de geluidsproblematiek van de snelweg A4 bij Heijningen te komen 'schouwen'.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief