Jachthaven Willemstad
Jachthaven Willemstad

Gemeente zoekt nieuwe beheerder voor jachthaven Willemstad

  algemeen

WILLEMSTAD - De gemeente Moerdijk is op zoek naar een partij die de jachthaven Willemstad per 1 januari 2020 wil gaan beheren. Dat maakte de gemeente maandag 24 juni bekend. Het zal gaan om een looptijd van vijf jaar.


In de ogen van het college is de gemeente niet de geschikte partij om een jachthaven te exploiteren. Volgens wethouder Zwiers dient de jachthaven voor meer dan alleen ligplaatshouders. "De haven heeft een belangrijke economische waarde voor de stad en is een beeldbepalend element. Zo willen we bijvoorbeeld invloed kunnen blijven uitoefenen op de monumentale uitstraling van de haven. Omdat de haven een belangrijke toeristische trekpleister is, hechten we ook veel waarde aan samenwerking met en een proactieve houding richting ondernemers en inwoners - via de stadstafel - van Willemstad", aldus Zwiers in het persbericht. De gemeente laat de jachthaven dan dus ook niet helemaal los. 

Het is de bedoeling dat de nieuwe beheerder vijf jaar blijft. In eerste instantie één jaar, met een verleningsmogelijkheid van vier jaar. De gemeente hoopt met een aanbestedingsprocedure een goede kandidaat te vinden. Belangstellenden kunnen zich tot 16 september inschrijven. In het vierde kwartaal van dit jaar neemt het college een besluit.
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>