Het echtpaar in hun gezellige woning in Fijnaart.
Het echtpaar in hun gezellige woning in Fijnaart. (Foto: Ties Steehouwer)

Rina Blijdestein en Hans Riethoff 60 jaar getrouwd

FIJNAART - Op de vraag aan Rina Blijdestein waarom ze 63 jaar geleden op Hans Riethoff viel is haar antwoord: "Ik vond hem leuk met die mooie snor." Nu, na 60 jaar getrouwd te zijn, is die snor al lang verdwenen. Het stel is nog steeds bij elkaar dus dat zegt heel veel over hun onderlinge verbondenheid.


Niet alleen zijn ze sterk verbonden met elkaar, maar ook met hun twee kinderen, hun vijf kleinkinderen en hun zes achterkleinkinderen.

Kat

Voordat het echtpaar Riethoff-Blijdestein zich in Fijnaart vestigde, hadden ze al een hele reis door Nederland achter de rug. Rina werd in 1936 geboren in Nijmegen en Hans een jaar later in Rotterdam. "Om precies te zijn in Charlois op zuid", zegt Hans. Rina kwam door omstandigheden al heel jong in Rotterdam terecht. Via het werk van hun wederzijdse ouders kwamen ze in contact met elkaar. "Bij mij klikte het meteen", vertelt ze, "maar hij moest nog even de kat uit de boom kijken." Die kwam er snel uit zodat ze verkering kregen. Het duurde drie jaar voordat ze trouwden. Dat duurde zo lang vanwege de toenmalige woningnood.

Shell

Na het trouwfeest ging het stel inwonen bij familie van Hans. Later werd er verhuisd naar Hoogvliet en weer later naar Spijkenisse. Hans werkte vanaf zijn negentiende bij Shell op Pernis. Hij had daar een technische functie. Toen hem gevraagd werd om bij Shell in Moerdijk te gaan werken, kochten ze een huis in Fijnaart. Daar wonen ze nu 47 jaar. Zoals toen bij Shell gebruikelijk was, ging Hans rond zijn vijfenvijftigste jaar met pensioen.

Bridge

Hans voelt zich vooral thuis bij de bridgeclub in Fijnaart. Die is niet aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond, maar hij heeft het er toch prima naar zijn zin. Hij speelt ook nog in Helwijk. Als Hans aan het bridgen is, werkt Rina in de tuin. Daar is ze veel in te vinden en dat is ook wel te zien omdat de tuin een grote bloemenpracht is. Hans vertelt dat hij ook nog actief is geweest bij Reddingsbrigade Het Volkerak. Met de vakantie reisden ze heel Europa door. Dat deden ze zowel met de auto als met de bus. Ook zijn ze een keer naar Dubai geweest omdat hun zoon daar woont.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES