Silvester Bombeeck (47) is de nieuwe directeur van SNB.
Silvester Bombeeck (47) is de nieuwe directeur van SNB. (Foto: SNB)

Silvester Bombeeck (47) nieuwe directeur N.V. Slibverwerking Noord-Brabant

MOERDIJK - N.V. Slibverwerking Noord-Brabant in Moerdijk heeft sinds begin deze maand een nieuwe directeur. De 47-jarige Silvester Bombeeck volgt de begin dit jaar overleden directeur Marcel Lefferts op. Ondanks de gemengde gevoelens vindt de nieuwe directeur het een mooie stap in zijn carrière. 


Bombeeck is sinds 2009 werkzaam bij SNB. Daarvoor werkt hij bij Deloitte. Als lid van het managementteam was Silvester al achttien jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van het bedrijf. De nieuwe SNB-directeur vindt het dan ook, ondanks dat de aanleiding van de vacature voor gemengde gevoelens zorgt, een mooie stap in zijn carrière. "SNB is al sinds de oprichting, 25 jaar geleden, een illustratief voorbeeld voor het op duurzame wijze verwerken van zuiveringsslib. We blijven het slibverwerkingsproces verder verduurzamen, waarbij wij vol inzetten op circulariteit. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze partners in de water- en slibketen", aldus Bombeeck in het persbericht.

"De benoeming van Silvester Bombeeck is van belang voor de continuïteit van SNB", aldus Hans van der Vlist, president-commissaris van de Raad van Commissarissen van SNB. Het bedrijf beheert de grootste monoverbradingsinstallatie voor zuiveringsslib in Europa. Volgens de 47-jarige is dit nog steeds de beste vorm. Het geeft de beste garanties op continuïteit. "Door ons proces en de samenwerking met ketenpartners steeds verder te verfijnen verwerkt SNB nu al enkele jaren zuiveringsslib met een minimale milieubelasting. De inzet van onze reststoffen als grondstof en de ambitie om volledig energieneutraal te opereren spelen hierin een prominente rol."

Het bedrijf werkt momenteel aan een nieuwe toekomststrategie, waarin circulariteit een belangrijke plaats krijgt. "Om hierin verdere stappen te zetten zal de samenwerking in de afvalwater- en slibketen verder verbreed moeten worden door nieuwe verbindingen te zoeken en bestaande verbindingen verder uit te bouwen. Dit is van belang doordat de keten steeds verder in beweging komt, onder andere door een diversiteit aan innovaties, wijzigingen in wet- regelgeving en een slibmarkt die momenteel in onbalans is", eindigt Bombeeck zijn verhaal.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief