Foto: Shuterstock

Kees-Jan W. in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel voor doodslag Wendy Rikkers in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft Kees-Jan W. uit Zevenbergen maandag in hoger beroep tot een gevangenisstraf van 12 jaar veroordeeld. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen. Hiermee komt het hof tot hetzelfde oordeel als de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De man doodde in 2016 zijn vrouw Wendy Rikkers door haar te wurgen. 


Autohandelaar Kees-Jan W. bracht in de nacht van 22 op 23 september 2016 in zijn woning aan de Huizersdijk in Zevenbergen zijn 46-jarige vrouw om het leven. Die avond las hij op de telefoon van zijn vrouw verschillende berichten waaruit bleek dat zij een nieuwe vriend had. Op 23 september belde hij 112, toen hij wakker werd naast zijn overleden vrouw. Ze was gewurgd. W. verklaarde dat hij zich de bewuste nacht tot het moment dat hij naast zijn overleden vrouw wakker werd niet kan herinneren.

Het hof heeft twee deskundigen gehoord naar aanleiding van het mogelijke geheugenverlies van de man. Volgens hen was er bij de man geen sprake van een zogenaamde 'red out'. Een red out had ervoor kunnen zorgen dat de verdachte geen weet had van de gebeurtenissen waardoor hij ook geen controle had over zijn gedrag. De verdediging van de man bracht nog in dat door de inhoud van de berichten de drang was ontstaan om zijn vrouw te doden. Deze drang zou zo sterk zijn geweest dat niet verwacht mocht worden dat hij weerstand kon bieden aan deze emoties. Volgens het hof is het doden van zijn vrouw een beslissing die de man zelf genomen heeft. 

Daarom vinden zij een gevangenisstraf van 12 jaar passend. Het wordt Kees-Jan W. zwaar aangerekend dat hij zijn vrouw en moeder van drie kinderen om het leven heeft gebracht. "Deze kinderen en andere nabestaanden heeft hij hiermee onvoorstelbaar leed en levenslang verdriet aangedaan", aldus het hooggerechtshof. De man moet ook een schadevergoeding van ruim 13.000 euro betalen aan de nabestaanden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief