Snuffelen op de kerstmarkt. FOTO TIES STEEHOUWER
Snuffelen op de kerstmarkt. FOTO TIES STEEHOUWER (Foto: Ties Stehouwer)

Kerstmarkt in Langeweg is de eerste in gemeente Moerdijk

LANGEWEG – Buiten was het gemeen koud en regende het, maar binnen rook het naar oliebollen en was het lekker warm. We hebben het hier over de eerste kerstmarkt van Moerdijk van 2019 die gehouden werd in de voormalige kerk en klooster van de Emmaus in Langeweg.


DOOR TIES STEEHOUWER

Met het matige tot slechte weer had de organisatie rekening gehouden. Voor een concert enkele weken geleden waren de meubelen die daar te koop werden aangeboden uit de kerk gehaald en dat kwam nu goed uit om daarin nu de kerstmarkt te houden. De meeste kraampjes stonden dan ook binnen en er was een leuk terras ingericht voor koffie en eigen gebakken taart.

Mandarijnen

Ook zong het koor ZEZAM daar op het voormalige altaar. Op het pittoreske binnenplein stonden er in de nattigheid nog wel kraampjes zodat het ook daar erg gezellig was. De bezoekers werden in de kerk ontvangen door de kerstvrouw die mandarijnen uitdeelde. In de winkeltjes rond het plein was het dringen geblazen. In het piepkleine winkeltje waar kerstballen werden aangeboden en ander breekbaar spul zorgde de portier er voor dat het binnen niet te druk werd. "Het moet allemaal wel heel blijven hé". Er werden goede zaken gedaan en dat ondanks het gegeven dat er niet afgedongen kon worden. "Onze prijzen zijn toch al laag dus daar beginnen we niet aan". De oliebollen in het gezellige café werden goed verkocht.

Kerstmarkten

De kerstmarkt in Langeweg is de eerste van een lange reeks in de gemeente Moerdijk. Zo zijn er op zaterdag 7 december markten in Helwijk bij de speeltuin van 10.00 tot 15.30 uur, in Klundert in het Vlasserij-Suikermuseum van 11.00 tot 17.00 uur en in Moerdijk dorp van 15.00 tot 20.00 uur. Op donderdag 12 december kunnen de liefhebbers terecht van 14.00 tot 19.00 uur in de binnentuin van het verzorgingshuis St. Martinus in Zevenbergschen Hoek. In Zevenbergen wordt er op vrijdag 13 december een markt gehouden in de Zeven Schakels van 14.00 tot 18.00 uur en in Willemstad in het Arsenaal van 16.00 tot 21.00 uur. Deze markt is ook op zaterdag 14 december te bezoeken. Op die dag kan men ook terecht in Klundert bij de SOVAK van 9.30 tot 12.30 uur en in Standdaarbuiten op de Wintermarkt bij het Thomashuis op de Markt vanaf 11.00 uur. De reeks kerstmarkten wordt op zondag 15 december afgesloten in Fijnaart vanaf 13.30 uur met een overdekte markt bij Fendertse Hoeve. Daarnaast is er van 19 december tot en met 23 september in Zevenbergen een Winterwonderland op de Markt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Vakantie bezorgers Altena Nieuws

Werkendam, Giessen, Hank, Rijswijk, Sleeuwijk

schoonmaak medewerkers m/v

Nieuwendijk, Werkendam en Sleeuwijk

Storingsmonteur elektro/mechanisch

Giessen

Allround bedrijfsmedewerker

Oudenbosch

bezorgers vakantieperiode

gemeente Altena divers