Documentaireserie Typisch Moerdijk vanaf volgende week op tv
Foto: BNN/VARA

Documentaireserie Typisch Moerdijk vanaf volgende week op tv

MOERDIJK - Vanaf maandag 20 januari is bij BNNVARA op NPO 2 de documentaireserie Typisch Moerdijk te zien. 


Vroeger was Moerdijk een levendig vissersdorp met een pont naar de overkant, maar met de bouw van de Moerdijkbrug verdween die bedrijvigheid. De overheid sprak uit dat dit dorp geen toekomst meer zou hebben. Als je op de kaart kijkt zie je het meteen: dit dorp ligt eigenlijk in de weg. De huidige bevolking denkt daar heel anders over en doet er alles aan om van Moerdijk weer een bloeiende gemeenschap te maken. 

Aantrekkelijk

In Moerdijk is het erg aantrekkelijk om een huis te kopen. Niet alleen door de lage prijzen, maar ook door de Moerdijkregeling. Als je je huis weer zou willen verkopen staat de gemeente garant voor 95 procent van de taxatiewaarde. Jolanda verhuist met haar bloeiende webshop in sokken van Papendrecht naar Moerdijk. Ze neemt haar dementerende moeder mee en laat een prefab seniorenwoning in haar achtertuin plaatsen. Gaat haar moeder zich daar thuis voelen?

Havenmeester Loes gaat met pensioen en moet tot haar grote verdriet ook het huis in de haven verlaten. Samen met haar man Jan gaat ze terug naar Zeeland, waar ze vandaan komen en waar ook Loes haar vader nog woont. Of ze daar ooit weer gaan wennen is de vraag.

Logistiek park

Verder maakt de kijker kennis met Ferdinand van den Oever, de baas van de industriehaven. Hij wil dolgraag dat Moerdijk het bedrijventerrein uitbreidt met een enorm logistiek park. Hier zouden grote webwinkels hun spullen moeten gaan opslaan. Boer Gert-Jan heeft dit liever niet, zijn boomgaard zit namelijk ook op dit terrein.

Omdat Moerdijk zo dicht langs de snelwegen A16 en A17 ligt, is het een perfecte stopplek voor vrachtwagenchauffeurs die verplicht stil moeten staan. De baas van het wegrestaurant Kanters doet zijn best om zoveel mogelijk vrachtwagens te stallen op zijn parkeerplaats, maar hij moet elke avond potentiële klanten wegsturen omdat er simpelweg te weinig ruimte is.

Typisch Moerdijk is vanaf 20 januari iedere maandag tot en met donderdag om 19.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>