Beginnende en gevorderde bridgers reizen af naar de Bridgedrive. FOTO SHUTTERSTOCK
Beginnende en gevorderde bridgers reizen af naar de Bridgedrive. FOTO SHUTTERSTOCK

Paar honderd bridgers naar Vestingdrive

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

WILLEMSTAD – Willemstad staat zaterdag 1 februari in het teken van bridgen. Bridgeclub Willemstad houdt dan voor de 21ste keer de Vestingdrive in het Arsenaal. Deze drive trekt een paar honderd beginnende en gevorderde bridgers van binnen en buiten de regio naar het historische stadje.

Vanaf 09.00 uur worden de bridgers welkom geheten door het Poortersgenootschap. De wedstrijdleiding is wederom in handen van Carel Frerichs en zijn team en er wordt topintegraal gespeeld in meerdere lijnen.

Drive zonder Ton Post

Dit jaar moet de organisatie het doen zonder de hulp van Ton Post, die helaas afgelopen jaar is overleden. Van meet af aan was Ton Post op de Vestingdrive steun en toeverlaat met de catering van de lunch. Zijn markante persoonlijkheid zal door velen gemist worden. Tussen de middag wordt een gesponsorde lunchbuffet aangeboden. Na afloop kan de dag worden afgesloten in één van de vele leuke restaurants die Willemstad rijk is en die voor deze 21ste editie van de Vestingdrive mooie prijzen beschikbaar hebben gesteld in de vorm van lunch- en dinerbonnen.

Opbrengsten

Net als voorgaande jaren worden de opbrengsten van die dag gedoneerd aan goede doelen. Dit jaar zijn dat Team Roparun Willemstad In Touch (WIT) en de stichting van Floris Meijer, paralympisch zit- skiër en lid van het Wheelchair Skill Team.

Vrijwilligers
Naast de vele vrijwilligers van Bridgeclub Willemstad zijn er ook vrijwilligers van het Team Roparun Willemstad In Touch (WIT) en van het Team Floris Meijer, die op 1 februari a.s. gezamenlijk de bediening op zich nemen. De regie van catering en bediening ligt die dag, net als voorgaande jaren, in de capabele handen van Janny en Korstiaan Dane en Peter Overman. Het Arsenaal is ook dit jaar weer kosteloos ter beschikking gesteld door eigenaresse mevr. Böhm en Nel en Jaap Nieuwkoop staan de organisatie ook dit jaar weer met raad en daad ter zijde.

Bridgeweekend

Er zijn heel veel leuke prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door lokale en regionale ondernemers. Iedereen gaat overigens na afloop met een aardigheidje naar huis. De Hoofdprijs wordt aan het einde van de dag onder alle deelnemers verloot en bestaat uit een geheel verzorgd bridgeweekend voor twee personen ter waarde van €398.[l]

Net als vorig jaar is het maximum van 216 bridgers al ruim voor het sluiten van de inschrijvingstermijn bereikt. Inschrijven voor de reservelijst is nog mogelijk via: vestingwillemstad@bcwillemstad.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief