Foto: Marcel Otterspeer
FOTO'S

Sportakkoord moet Moerdijk in beweging brengen

KLUNDERT - In De Stad Klundert hebben verenigingen uit Moerdijk, inwoners, professionals en gemeente Moerdijk hun handtekening gezet onder het Sportakkoord Moerdijk. 


Sportformateur Jan Kossen heeft de afgelopen maanden het hele proces om te komen tot het lokale Moerdijkse Sportakkoord met succes begeleid. "Sport verenigt Moerdijk", aldus wethouder Eef Schoneveld bij de ondertekening woensdagavond. "Wij zijn vanuit de gemeente trots op en blij met alle vrijwilligers die het onder andere mogelijk maken dat de Moerdijkse sportaccommodaties dag in dag uit gebruikt kunnen worden."

Leefstijl

Meer dan 60 procent van de gezondheidsklachten wordt veroorzaakt door de mens zelf. Roken, alcohol, overgewicht en te weinig bewegen zijn daarbij de grootste factoren. "Gezondheid heeft dus veel te maken met leefstijl. Sport draagt bij aan levendige dorpen en steden, sport helpt om inwoners, jong en oud, maar ook inwoners met een beperking, te laten bewegen en samen sporten helpt in de strijd tegen eenzaamheid."

Gezond

Volgens Schoneveld zou het mooi zijn als in 2023 alle sportaccommodaties in Moerdijk rookvrij zouden zijn, dat er veel gezonde sportkantines bij komen en dat iedereen die dat wil mee kan doen aan sporten en bewegen. "Het Sportakkoord is een mooi instrument om duidelijk te maken wat we gezamenlijk doen, waar het beter kan en hoe we zaken samen op kunnen pakken." 

Een indrukwekkende sportdemonstratie door Lifestyle 13 en een boeiende lezing van paratriatleet Saskia den Ouden maakten de avond compleet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES