Een lange rij van automobilisten bij de milieustraat.
Een lange rij van automobilisten bij de milieustraat. (Foto: Ties Steehouwer)

Lange wachtrijen bij milieustraat in Klundert

KLUNDERT – Het moet deze weken schrikken zijn geweest voor diegene die met een volle auto of aanhanger naar de milieustraat in Klundert reden. Niets vermoedend draaiden zij de Vogelweg in om daar te ontdekken dat er al auto's stonden die de Fuutweg in wilden rijden en dat hield vanzelf in dat de Fuutweg helemaal vol stond met auto's.


Normaal gesproken is dat alleen zaterdags het geval maar deze weken werd bijna alle dagen van de week deze situatie waargenomen. De reden is niet de paar mooie dagen of het voorjaar maar de corona crisis waardoor veel kostwinners gedwongen thuis zitten.

Oude dakkapel

Een loopje op afstand langs de autobestuurders leerde echter dat het bovenstaande niet altijd het geval is. Zo vertelde de heer Colijn uit Zevenbergschen Hoek dat hij bezig was met een dakkapel op zijn nieuwe woning. "Ik wil daar een slaapkamertje maken omdat mijn vrouw in verwachting is. Hij moet wel in oktober klaar zijn dus ik heb nog de tijd" vertelde hij, terwijl hij de onderdelen van de oude dakkapel in de daarvoor bestemde bakken gooide, hout bij hout en metaal bij metaal.

Van bak naar bak

Caroline van de Waterring was ook druk bezig om van bak naar bak te lopen. Zij is beheerder van Gebouw Irene in Willemstad. "Omdat er toch niets is te doen omdat het gebouw dicht is heb ik spullen opgeruimd die we toch niet meer gebruiken zoals knutselmaterialen en ander spul. Nee, ik hoef niet te witten daar zijn anderen voor".

Toezicht

De vier mannen die er op toezagen dat alles in de daarvoor bestemde bakken terecht komt hebben deze weken ook de taak om er voor te zorgen dat er maar vijf auto's tegelijk op de werf kwamen. Aan de slagboom was daarvoor een telapparaat bevestigd. Op de vraag of ze na vier uur nog iemand toelieten was het resolute antwoord "Nee, als we daar aan gaan beginnen dan staan we om acht uur hier nog". Om halfvier liepen ze wel even langs de rij om te vertellen wie er nog wel voor vieren het terrein op mocht. Acht van hen konden rechtsomkeer maken. Ze deden dat zonder te mopperen. Cees Timmers mocht nog wel het terrein op. "Nee, ik heb nu geen extra tijd vanwege het coronavirus maar gewoon omdat ik door omstandigheden werkloos ben. Ik ben 25 jaar agrarische adviseur geweest en sta nu met mijn 55 jaar op straat, ben maar eens aan de tuin begonnen".

Koelkast

Marja en Hans Slats uit Noordhoek kwamen een reusachtige koelkast naar de milieustraat brengen. "Hij doet het niet meer hoor" riepen ze desgevraagd terwijl ze met het ding liepen te zeulen. Hans vertelde dat ze met enkele mensen uit Noordhoek bezig zijn om over boerenpaden een wandelrondje Noordhoek te realiseren, maar dat de gemeente vanwege de privacywet geen adressen kon geven van de eigenaren van het land. De broers Joep en Pepijn Nelemans uit Zevenbergen vertelden dat ze niet vanwege het virus stonden te wachten maar "we moesten het wegbrengen van ons vader".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Bezorgers

Tilburg

Horeca-kanjers

Oud-Vossemeer

Bezorger Altena Nieuws

Almker, Hank

Diverse functies

Ravenstein

Diverse functies

Udenhout