Foto: Ties Steehouwer

Moerdijkse veerpontjes mogelijk deze week in de vaart

MOERDIJK - De Moerdijkse veerpontjes keren snel terug in de vaart. Waarschijnlijk kiezen de bootjes op zaterdag 6 juni weer het ruime sop. De schippers wachten op dit moment op groen licht van de Veiligheidsregio's.


"We kunnen niet wachten om weer te varen", vertelt Caroline van Wijngaarden van veerpont Anna. Zij verzorgt de vaarverbinding tussen Numansdorp, Willemstad en Moerdijk. De pontjes starten normaal in mei met de overtochten. Dat werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Waarschijnlijk gaan de bootjes starten varen met minder passagiers. "We hebben een plan ingediend om de veiligheid te garanderen, maar we zijn afhankelijk van de Veiligheidsregio's. Het liefst waren we op 1 juni gestart, tegelijk met de opening van de horeca", benadrukt Van Wijngaarden. 

Ook schipper Jan Blokland van veerdienst Lucretia tussen Moerdijk en Strijensas vaart bij toestemming weer op 6 juni: "Wij nemen onze maatregelen en nemen maximaal zeven mensen per tocht mee. Normaal hebben we ruimte voor twintig personen. We varen vaker als blijkt dat veel mensen wachten. Ik roep iedereen op om de regels te respecteren en afstand te houden." Vanaf Heijningen vaart ook nog een pont tussen Fort Sabina, Ooltgensplaat, Sluishaven en Dinteloord. 

De gemeente laat weten ook dit jaar weer budget te hebben gereserveerd voor de veerverbindingen en Expeditie Watervliet, de waterverbinding tussen Willemstad, Middelharnis, het eiland Tiengemeten en Stellendam: "We zetten ons in om de waterverbindingen ook dit jaar aan te kunnen bieden."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Allround medewerker

Moerdijk

bezorgers weekkrant

Akmkerk, Hank, Veen, Nieuwendijk

Magazijnmedewerkster

Klundert

Receptionist, conciërge en leerpleinbeheerder

Roosendaal

Bezorgers

Bergen op Zoom / Roosendaal