Fort Sabina, opening Fort Sabina 2020
Fort Sabina, opening Fort Sabina 2020 (Foto: Ties Steehouwer)
FOTOALBUM

Vrouwe Sabina opent coronaproof Fort Sabina

HEIJNINGEN - Om klokslag 12 uur opende Vrouwe Sabina op tweede pinksterdag niet alleen de poorten van het fort Sabina maar ook het nieuwe fortseizoen. Een opening met wat haken en ogen omdat de binnenkant van het fort zelf en de ruimte rondom natuurlijk moesten voldoen aan de coronaregels van het RIVM. 


Voor het terras was dat niet zo moeilijk omdat dat reusachtig ruim is zodat iedereen zeker op anderhalve meter zijn of haar drankje kan nuttigen of iets kan kiezen van de mooie menukaart van de brasserie de Kletsmajoor.

Bankjes schoongemaakt

Marelle Dekkers, de uitbaatster, stond dan ook te trappelen om haar gasten te ontvangen. Die gasten bestonden zaterdag uit enkele genodigden en de vele vrijwilligers van het fort. Dekkers had samen met hen het terras pico bello in orde gemaakt. “Ze hebben alle tafels, stoelen en bankjes schoongemaakt, afgekrabd en opnieuw geschilderd en nu ziet het er weer prima uit”. Al het meubilair stond op de gewenste afstand van elkaar en tussen de zitplaatsen van de lange banken stonden plastic schermen. Het geheel was dan ook een plaatje om te zien. 

Opening 

De opening van het nieuwe fortseizoen werd zoals gezegd gedaan door Vrouwe Sabina persoonlijk. Daarvoor werd iedereen even naar buiten het fort gestuurd waarna de vrouwe pontificaal de poort weer voor hen opende. Zij werd daarbij wel geïnstrueerd door de vaste toneelkracht van het fort Jannos Groffen. Het werd dan ook een plechtig moment al moest iedereen, voordat hij of zij de drempel overstapte, wel even de handen besproeien met desinfecterende gel. Daarna loste men, hoewel het een flinke groep was, als het ware op in het fort zo groot is het. Tot het lunchtijd werd dan. Dekkers en haar personeel hadden zich daarop goed voorbereid. 

Gerechten

De gerechten van de kok vonden dat ook veel aftrek. Geen wonder. Wat te denken van een Bunker King, een Soldaat en een Kanonskogel. Dit laatste gerecht blijkt te bestaan uit een meer dan reusachtige gehaktbal. Eigenlijk bestemd voor vier personen maar op Sabina voor slechts een. Met het brood, de groentjes en de andere versierselen een complete maaltijd. En dat nog eens overgoten met de prima zang van Elma Tak uit Oud Gastel. 

Zuidwaterlinie

De aftrap maandag was ook het startschot voor de tweejaarlijkse fotowedstrijd, de FotoBiënnale Zuidwaterlinie 2021. Ans Witvliet van fort Sabina vertelde dat er ondanks de Corona crisis nog heel wat op de rol staat dit jaar. “Naast de gebruikelijke activiteiten zoals de rondleidingen en een fietstoer, in samenwerking met het watersnoodhuis in Heijningen, hebben we veel leuke kleinschalige kleine pareltjes op de rol staan zoals zondag 7 juni borrelen met Jannos Groffen als Menno van Coehoorn en op woensdag 17 juni een lezing over de vogels van het fort. We willen toch meer gaan doen met de fantastische natuur op het fort. Dat begint over en paar dagen al met de import van en volk Nederlandse bijen. De ietwat aangepaste rondleidingen zijn op de laatste zondag van de maand en in juli en augustus elke woensdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur. Het volledige programma is te vinden op www.fortsabina.nl. Alles natuurlijk op gepaste afstand, maar wel reserveren”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Allround medewerker

Moerdijk

bezorgers weekkrant

Akmkerk, Hank, Veen, Nieuwendijk

Magazijnmedewerkster

Klundert

Receptionist, conciërge en leerpleinbeheerder

Roosendaal

Bezorgers

Bergen op Zoom / Roosendaal