Wim de Pijper
Wim de Pijper Foto: Ties Steehouwer

Wim de Pijper treedt na lange loopbaan in gemeenteraad terug

Door: Ties Steehouwer Algemeen

STANDDAARBUITEN – Wim de Pijper van de partij Burger Belangen Moerdijk treedt op 2 juli terug als raadslid van de gemeente Moerdijk. De 64-jarige Standdaarbuitenaar geeft in een gesprek aan dat hij enkele belangrijke redenen heeft om er mee te stoppen. Dat zijn persoonlijke en algemene redenen. De algemene is kort samengevat: er komt overal een eind aan maar de persoonlijke zijn een stuk ingewikkelder.

Ook Wim wil er niet teveel over zeggen maar wel dat zijn vrouw in 2018 twee keer ernstig ziek was en dat zijn tweelingbroer verleden jaar aan kanker overleed. “Ook kreeg ik een kind voor de bus en dat liep op het nippertje goed af. Daar liep ik wel een trauma van op maar met EMDR therapie, een soort licht therapie, ben ik daar overheen gekomen”. Uit de voorlichtingspagina van BBM: “Wim de Pijper is geboren in 1956 te Standdaarbuiten. Hij is getrouwd met Anita en heeft een pleegdochter en een pleegzoon. Ook heeft Wim een kleinzoon, Liyam. Wim is al van jongs af aan te vinden op zijn fiets in Standdaarbuiten. Wim maakt graag spontaan een praatje, en hij hoort graag wat mensen te vertellen hebben. Zijn liefde voor besturen begon al vroeg, hij nam vanaf zijn 18e al plaats in het bestuur van diverse verenigingen. Daar is ook zijn passie voor de politiek ontstaan. Wim laat graag zijn mening horen, en zorgt er ook persoonlijk voor dat hij gehoord wordt! Naast dat hij graag zijn mening laat horen vind hij de mening van andere mensen ook erg belangrijk. Hij wil strijden voor een democratie waar iedere burger gehoord wordt “.

'Politiek is nog steeds mijn ding'

Gesprek

In een gesprek met Wim de Pijper proberen we te achterhalen of al datgene wat hier boven staat op waarheid berust. Normaal mag zo’n gesprek niet langer dan een uur duren maar Wim de Pijper weet zoveel te vertellen dat het bijna twee uur duurde. Aan het begin van het gesprek bekent hij vlot dat hij eigenlijk van linkse huize is maar dat zijn partij BBM op het ogenblik rechts van het midden zit. “Ik was destijds in de aanloop naar de gemeentelijke samenvoeging, 25 jaar geleden, voorzitter van de PvdA in Standdaarbuiten. Het samengaan met de andere afdelingen liep toen verkeerd en we kregen onenigheid zodat ik uit de partij stapte en partijloos werd”. In 2006 werd hij benaderd door Groen Links waarvoor hij vier jaar in de raad zat. “Na vier jaar werd ik op een onverkiesbare plek op de verkiezingslijst gezet. Ik kreeg wel 270 voorkeurstemmen en besloot onder de naam Gemeente Belangen Moerdijk als eenmansfractie in de raad te blijven. Later werd dit Burger Belangen Moerdijk.

Goede mensen

Wim de Pijper vertelt dat hij voor zijn partij bij de start meteen goede mensen vond. “Ik liet me door hen inspireren en we besloten om naar rechts op te schuiven. Dat leverde bij de verkiezingen twee zetels op. Wij staan als partij voor ondernemen, zorg, ouderen en jongeren”. Op de vraag wat zijn sterkste punten zijn antwoord hij: “De mensen kunnen altijd een beroep op mij doen en ik wordt des duivels als anderen draaien en keren en liegen”. Over zijn opvolger in de raad Peter Stehouwer is hij vol lof. “Ik ben wel van plan om als burgerraadslid in de politiek te blijven. Tenslotte is dat nog steeds mijn ding”.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief