Prins Maurits heet bezoekers Mauritshuis in Willemstad straks persoonlijk welkom
Mauritshuis
Mauritshuis (Foto: Will Rombouts)

Prins Maurits heet bezoekers Mauritshuis in Willemstad straks persoonlijk welkom

WILLEMSTAD - Binnenkort heet Prins Maurits de bezoekers van het Mauritshuis in Willemstad welkom. De oprichter en eerste bewoner van het gebouw krijgt een plek bij de entree in de vorm van een levensgroot beeld. Daarnaast wordt de hal momenteel in originele staat hersteld. 


In de hal komt een balie waar gastheren en gastvrouwen informatie kunnen opvragen over activiteiten in de omgeving en het Mauritshuis zelf. Ook krijgen de hoogtepunten van de toeristische bezienswaardigheden en activiteiten in de hal extra aandacht op een interactieve informatiewand. Het Mauritshuis verandert op deze manier in een interessant bezoekerscentrum dat multifunctioneel kan worden gebruikt voor losse bezoeken, bruiloften en vergaderingen. 

"Het totaalplaatje van architectenbureau Bruns-Platvorm gaat zorgen voor een goed ingericht Mauritshuis, waarbij de oude historische verhalen van het Mauritshuis, de Stelling van Willemstad en de Zuidwaterlinie op een interessante eigentijdse manier via personages worden verteld."

Jachtslot Prins Maurits

Het Mauritshuis in Willemstad werd in 1623 gebouwd in opdracht van Prins Maurits, zoon van Willem van Oranje. Hij liet het gebouw bouwen van "eigen gelden" om te gebruiken als buitenverblijf en jachtslot. Het gebouw kreeg de naam Prinsenhof. De aannemer, toen bouwmeester genoemd was Willem Arentssen van Salen, een meester timmerman uit Den Haag. Het is een gebouw in Hollandse renaissance stijl. Het is een tweebeukig gebouw met trapgevels. Na het overlijden van prins Maurits, in 1625, kwam het gebouw in handen van de gouverneur van Willemstad. Hij gebruikte het Mauritshuis als woning. Het monument was van 1973 tot 1997 in gebruik als gemeentehuis.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>