Afbeelding

Sugar & Spice: ‘Steeds meer vraag naar vega-gerechten’

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN - Anouk en Jared Drake streken nog maar kort geleden met hun kinderen vanuit Nieuw-Zeeland in Zevenbergen neer. Ze wilden in Nederland een nieuw avontuur aangaan. “We zijn allebei chef-kok en wilden hier ook een baan zoeken. Dat vind je nu niet in de horeca, daarom begonnen we zelf pop-up-restaurant Sugar & Spice aan de Noordhaven.”

In oktober openden ze de deuren. De twee hebben zich gespecialiseerd in de wereldkeuken. Het restaurant maakte direct een goede start. “We zaten voor Kerstmis al met de helft vol geboekt”, vertelt Anouk. De opflakkering van het coronavirus gooide roet in het eten. Anouk en Jared schakelden daarom meteen over op een afhaal- en bezorgmenu. De twee bieden zowel vlees, vis als vega aan. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in het koken voor mensen die een specifiek dieet volgen, zoals glutenvrij, ketogeen of lactosevrij.

 Ook bieden zij veel vegan gerechten aan. Anouk: “In Nieuw-Zeeland is veel meer mogelijk als je een dieet volgt. Ook is daar veel belangstelling voor vegan eten. Daarnaast is het bijvoorbeeld een trend om glutenvrij te eten, ook als je niet allergisch bent.” Zij vindt het belangrijk dat klanten uit diverse opties kunnen kiezen. Vlees is ook bij Sugar & Spice nog steeds in trek. Ongeveer zeventig procent van de klanten gaat voor een gerecht met vlees, gevogelte of vis. De populairste vleesgerechten komen uit Nieuw-Zeeland bij Sugar & Spice: de Roast Kip of de Roast Varken. Dertig procent kiest een vegan gerecht. Anouk verwacht dat dit aantal uiteindelijk nog verder groeit. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief