Klundertse Annie volgde cursussen bij tv-bakker Robèrt
Foto: Angelique van de Reijt

Klundertse Annie volgde cursussen bij tv-bakker Robèrt

Annie Krijnen (58) uit Klundert werkt wisselende diensten in de zorg bij Sovak met meervoudig gehandicapten en is daarnaast een creatieve thuis-bakfanaat. Taarten bakken is haar grootste hobby. 


“Ik bak al vanaf mijn 8ste wekelijks cake en zo is de passie voor het bakken ontstaan. Ik bak voor allerlei gelegenheden, maar nooit in opdracht, het moet namelijk uit mijn binnenste komen, gewoon spontaan als verrassing. Ik maak nooit dezelfde taart. Het is meestal een project van 3 dagen. Eerst de boodschappen, dan de biscuitbodem. De tweede dag alles op mijn gemak voorbereiden, zoals botercrème maken en kleuren. Ik gebruik goede producten zoals roomboter, echte marsepein, eigen gemaakte jam. Want het gaat niet alleen om de buitenkant, de smaak is ook heel belangrijk”. vertelt Annie gepassioneerd. 


Foto Annie Krijnen

3x volgde ze cursus bij Robèrt in de Leerfabriek in Oisterwijk van TV programma ”Heel Holland bakt.” “Echt fantastisch en zo professioneel, daar lukt alles. Als de taart thuis mislukt, dan eet ik hem lekker zelf op!” grinnikt Annie. Bij het evenement “Heel scouting bakt” van JBG- scouting groep Klundert, was Annie vorig jaar jurylid (J)Annie , die samen met een nep-Robèrt de prijzen mocht uitreiken voor de beste appeltaart. “Dat was helemaal nagedaan van het TV-programma, met een echte baktent, een prieeltje en een technische opdracht. 

Op de vraag ,die iedereen haar stelt, of ze zelf niet eens mee wil doen aan “Heel Holland bakt”, antwoordt Annie stellig : “Nee hoor: geen stress, gewoon lekker thuis en anderen blij maken met mijn taarten!”


Foto Annie Krijnen

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>