Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Ed van De Roos Modeschoenen: ‘Voor ons geen meerwaarde om op zondag open te zijn’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

“Ik ben in een schoenendoos geboren”, zegt Ed de Roos van familiebedrijf De Roos Modeschoenen, in 1933 in Moerdijk begonnen en vanaf 1945 gevestigd aan de Molenstraat in Klundert. Op 1 april 2023 hopen zij het 90 jarig bestaan te vieren.

Ed vraagt zich af wat de aanleiding is om de openingstijden te verlengen. “Voor ons heeft het sowieso geen meerwaarde om op zon- en feestdagen open te zijn. Ik vind dat zoiets in combinatie met een evenement als een braderie of kerstmarkt moet zijn, maar niet zomaar elke zondag open. Daarbij is onze webshop 24/7 geopend en kunnen wij ook schoenen voor bijvoorbeeld spoed of een uitvaart gewoon ‘s avonds aan huis brengen.” zegt Ed. “Als klanten op maandag of ‘s avonds willen komen, dan kan dat altijd op afspraak” zegt Antoinette de Roos,” daar hebben we geen verlengde openingstijden voor nodig.” 

De Roos Modeschoenen is in de wijde omtrek bekend om hun jarenlange ervaring in kwaliteitsschoenen en voetadvies. Ed is ruim 35 jaar werkzaam in de schoenenwinkel, die hij van zijn ouders Daan en Ad de Roos overnam. Samen met zijn vrouw Antoinette en 2 medewerksters, runnen zij de alom bekende schoenenzaak in Klundert nog altijd vol passie. Ed is actief betrokken bij activiteiten in het Klundertse centrum. “Klanten komen speciaal naar ons. Zowel de eerste schoentjes voor de peuters, als de beste schoenen voor het werk of een lange wandeling en alles wat daar tussenin zit. Wij nemen ook echt de tijd voor onze klanten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief