Foto: Angelique van de Reijt

Paul Moerland fietst veldrit Fijnaart: ‘Op het laatste moment besloten toch mee te doen’

Midden op het drukke veldritparcours tussen de vele Belgische campers en auto’s uit heel Nederland, bij het horecaplein zegt Paul Moerland (28) uit Fijnaart: “Ik doe mee met de mountainbike wedstrijd. Ik heb gister op het laatste moment besloten ,om toch mee te doen. Dus nog even 120 km gefietst,’s avonds geen feestje, en het veldritparcours hier 2x verkend. Mijn fiets is gereed, aan het materiaal zal het niet liggen, nu alleen de benen nog dus!”


“Op mijn 16e heb ik mijn kruisbanden gescheurd tijdens een potje voetbal en door deze blessure begonnen met fietsen. Dat ging zo goed, dat ik binnen een jaar, op mijn 18e, al in het Nederlandse team reed. Ik heb meegedaan aan Parijs-Roubaix, en ben Nederlands kampioen tijdrijden geweest. Ook heb ik meegedaan aan het WK tijdrijden in Kopenhagen. Ik heb gereden bij de Semiprofs en bij de Elite en de Belofte, waar ik nu zelf ploegleider ben. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een maatschappelijke carrière, omdat professioneel wielrennen er voor mij net niet in zat. Ik werk nu als rayonmanager bij Stella (elektrische) Fietsen in Ole-België.”

“Ik ben onlangs nog wezen trainen in Italië, rondje Gardameer (140 km ) gefietst. Samen met mijn vriend uit Gastel Nelis Kroeken besloten we om vandaag hier mee te doen in de Fendert; Meedoen is immers belangrijker dan winnen en ook om de organisatie een hart onder de riem te steken. Bekende Fijnaartse wielrenners, die zondag ook mee doen zijn Jan Frijters, Robin van Hamburg, Michiel Jansen en Lars Dierks (beiden WTC).

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief