Afbeelding
Foto: Shutterstock

Auto-inbraken in Moerdijk met meer dan 58 procent gedaald ten opzichte van 2020

Door: Marloes Smits Algemeen

MOERDIJK - Het aantal auto-inbraken vergeleken met vorig jaar is fors gedaald. In 2020 waren er tussen januari en oktober nog 103 auto-inbraken gepleegd, dit jaar blijft het aantal in dezelfde periode steken op 43 procent. Dit blijkt uit analyses van de politiecijfers door LocalFocus. 

Vooral in de maanden januari en februari, waarin onder meer de avondklok zijn intrek maakte in Nederland, zijn er veel minder auto-inbraken gepleegd. Vorig jaar werd er in die maanden nog 68 auto-inbraken gepleegd, dit jaar bleef dat aantal haken bij 13. Een daling van maar liefst 80,9 procent. Alleen in de maanden: augustus, september en oktober zijn de aantallen hoger dan in 2020. In totaal ligt het aantal auto-inbraken daar vijf inbraken hoger dan vorig jaar. 

Omliggende gemeentes

Gemeente Etten-Leur doet het juist slechter dit jaar, met een stijging van 20,9 procent. Daar ligt het aantal auto-inbraken per persoon op 18,5 per tienduizend inwoners. In Moerdijk ligt dat een stuk lager op 11,6 per tienduizend bewoners. Ook in gemeente Halderberge ligt dat hoger: 13,8 inbraken op tienduizend inwoners. Wel is daar ook een daling te zien van 67 inbraken vorig jaar naar 42 dit jaar. Met voornamelijk dalingen in de maanden: juli, augustus en oktober. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief