Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Tom heeft heel wat tattoos: ‘Vrienden hebben allemaal beginletter naam op mijn bovenbeen gezet’

Door: Tom Rietveld Algemeen

KLUNDERT - Het taboe rondom tatoeages is niet meer zo groot. Tom Nijpjes heeft er heel wat op zijn armen en andere verborgen plaatsen.

Tom Nijpjes: “Gelukkig wordt het tegenwoordig goed geaccepteerd. Zeker in mijn vriendenkring. Voor grootouders is het nog wel apart. Mijn ouders hebben er geen moeite mee. Was het heel vroeger bij de zeelieden een ankertje of een doodshoofdje. Nu zie je jongelui vrij vroeg met de mooiste tatoeages, dankzij de nieuwste technieken. Nu zijn er al goedkope draadloze bluetooth apparaten. Ik heb via Aliexpress een apparaat voor 50 euro gekocht met alle kleuren erbij en 30 naalden.

Maar met een biertje op hebben mijn vrienden allemaal de beginletter van hun naam op mijn bovenbeen gezet. Eigenlijk een grap. Je hebt een mooi verhaal met je vrienden. Sommige buitenstaanders zeggen: ‘je bent gek, je spoort niet’.

Mijn eerste tatoeage met drie sterren heb ik tien jaar geleden laten zetten aan het strand in Tunesië voor tien euro. Ik was daar samen met mijn (toekomstige) vrouw. Met een biertje op. Het is niet allemaal nuchter gebeurd. We hebben er wel een leuke herinnering aan. Onlangs zijn we getrouwd. De andere tatoeages zijn een reportage van mooie gebeurtenissen, zoals de geboorten van mijn dochters. Ik ben een groot NAC supporter met een vriendengroep in Klundert en we drinken graag een biertje. We zien elkaar thuis tegenwoordig wel meer als voorheen bij de voetbalkantine of in het café. Met een paar kratjes Heineken of Kordaat vermaken we ons wel.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief