Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Bakker Henk Strootman runt bakkerij in Zwingelspaan: ‘Op naar 125-jarig jubileum!’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

ZWINGELSPAAN - “Elke nacht om 03.00 uit bed en in het weekend zelfs om 01.00 uur. Daarom vallen er zoveel jongeren af voor dit vak en ze hebben veel andere baantjes om uit te kiezen”, zegt Henk Strootman (57) die samen met zijn vrouw Margareth (56) heerlijke Brabantse worstenbroodjes bakt in de idyllische, pittoreske bakkerij Strootman in Zwingelspaan.

De Bakkerij uit 1909 (overgenomen van Opa Hein en vader Henk) ligt op een belangrijk regionaal kruispunt van de fietsroutes langs Klundert, Fijnaart, Noordhoek, Noordschans, Tonnekreek, Oudemolen en Willemstad. Bijna komen de fietsers weer voor een bakje koffie of thee in de tuin, met lekkers uit de eigen bakkerij. Bij slecht weer kunnen ze hier even schuilen onder de veranda, onder het genot van een heerlijke bolus, brosse eierkoek of worstenbroodje. Op koningsdag sponsort Strootman het gebak voor de Oranje-fietstocht van het Oranje Comité Klundert i.s.m. de hartstichting.

Samen blijven ze de bakkerij runnen, zolang ze er plezier in hebben. Opvolging is er (nog) niet. Zoon Hein (vertegenwoordiger techniek) en dochter Ninke (tandartsassistente) gaan de familietraditie, na 3 generaties, niet voortzetten. “We hebben een hele trouwe vaste klantenkring met een grote gunfactor”. Bestellingen boven 15,00 euro bezorgt Bakker Henk aan huis met zijn bakkersbus in de regio. “Met Kerst, Pasen en Sint helpt de hele familie mee. Ook oud-medewerkers worden dan opgetrommeld.” Heel handig, want een goed op elkaar ingespeeld team, hoef je niks meer uit te leggen! Op naar het 125-jarig jubileum!” zegt Henk lachend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief