Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Dit is er te doen op Vestingstedendagen in Willemstad

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

WILLEMSTAD – Willemstad staat komend weekend in het teken van de Vestingstedendagen. De Oudhollandse straatjes vormen dan het decor voor oude ambachten en koopwaar. Soldaten slaan hun kampen op en de troubadour zorgt voor een vrolijke noot.

Het publiek kan genieten van een historische markt en de nodige demonstraties van oude ambachten en gilden uit andere vestingsteden.

Tussen de vaste programmaonderdelen door heeft professor Bombasticus hulp nodig bij zijn onderzoeken. Het Poortersgenootschap neemt je mee door de eeuwenoude straatjes van zijn vestingstad. Garderezjiment d'r Kuëb va Heële leert je marcheren.

Zowel zaterdag als zondag kun je mee op expeditie door de Willemstadse vestingwallen. Tijdens deze interactieve route leidt de stadsgids je samen met hoofdpersoon Theuntje Penningsbroot mee door de stad en haar wallen.

Duitse bunkers

Onderweg kom je de invasie van de Fransen tegen, ontdek je de werking van het expres onder water zetten van een gebied en zie je de Duitse bunkers.

De expedities vinden zowel zaterdag als zondag plaats op gezette tijden. Elke expeditie start en eindigt in het Mauritshuis en duurt 60 minuten.

Ook het volledige programma van PopMonument Willemstad is bekend! Op zaterdagavond 5 oktober spelen headliner Iguana Death Cult, Janne Schra, Broeder Dieleman en Bony King of Nowhere.

 De diverse optredens worden verdeeld over meerdere locaties, zoals in en naast het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude Raadhuis, de oude vuurtoren en het Kruithuis.

Iguana Death Cult

De komst naar Willemstad is voor Iguana Death Cult een bijzondere. De rockband ontstond in Willemstad ontstaan en beleeft inmiddels internationaal succes. Iguana Death Cult maakte veel indruk op het showcasefestival SXSW in Texas en tekende direct een platencontract bij één van de grootste Amerikaanse indielabels.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief