Logo internetbode.nl/moerdijk

4 mei Dodenherdenking Noordhoek


NOORDHOEK - In het voormalig Kerkgebouw Noordhoek hangt een plaquette met de namen van de Noordhoekers die door oorlogsgeweld tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen.

Donderdag 4 mei in Noordhoek Geef vrijheid door. Al enkele jaren wordt in Noordhoek de Dodenherdenking georganiseerd. Dit op hetzelfde moment dat de Nationale dodenherdenking plaats zal vinden in het gehele land. Voorgaande jaren was er al veel belangstelling bij de plechtigheid in het (voormalig) kerkgebouw in Noordhoek.

In het kerkgebouw hangt een herdenkingssteen met daarop de namen van de gesneuvelden uit Noordhoek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de herdenking zal er speciaal aandacht zijn voor de gevallenen in Noordhoek. Zoals voorgaande jaren zal een vertegenwoordiger van de gemeente Moerdijk spreken.

Last post

Voorafgaand aan de 2 minuten stilte wordt de Last Post gespeeld door Sander de Vos (lid van de Harmony uit Standdaarbuiten). Het seniorenkoor zal het Wilhelmus zingen onder trompetbegeleiding van Peter Nagtzaam. Tijdens het defilé is er gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument waar ook de kransen gelegd worden. Na het officiële gedeelte wordt er thee of koffie geschonken, er is gelegenheid voor informeel samenzijn, voor ontmoeting en napraten. U wordt van harte uitgenodigd, donderdag 4 mei, aanvang 19.40 uur (voormalig) Kerkgebouw Noordhoek.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief