Logo internetbode.nl/moerdijk

Onderzoek naar mogelijke explosieven op tracé voormalige haven


ZEVENBERGEN - Rond het tracé van de voormalige haven in Zevenbergen is maandag begonnen met een grondig bodemonderzoek naar nog niet gesprongen explosieven.

Ter voorbereiding op de terugkeer van de haven in het centrum, wil de gemeente Moerdijk in beeld hebben of er nog explosieven in de ondergrond aanwezig zijn. Het onderzoek vindt plaats omdat Zevenbergen in de Tweede Wereldoorlog tot twee keer toe zwaar gebombardeerd werd.

Vier weken Het onderzoek naar de niet gesprongen explosieven vindt gefaseerd plaats en duurt naar verwachting vier weken. De gehele haven, daar waar het water straks komt, wordt zorgvuldig onderzocht. Dit is vanaf de Provinciale weg tot aan het begin van de winkelstraat. In fases worden de parkeervakken afgezet en de grond met verschillende machines onderzocht. De rijbanen voor auto’s, fietsers en voetgangers blijven tijdens het onderzoek toegankelijk. Ook de weekmarkt op donderdag behoudt zijn vaste plek.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief