Afbeelding

Haringvlietbrug vier weekenden in januari en februari afgesloten

Door: Amber Kuijs Algemeen

MOERDIJK - De Haringvlietbrug op de A29 wordt vier weekenden in januari en februari afgesloten voor zowel wegverkeer als scheepvaart. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit. Ook wordt er met de voorbereidingen om de brugklep te vervangen gestart.

De brugklep wordt verstevigd en de werkzaamheden aan de voegovergangen worden afgerond. Totdat de onderhoudswerkzaamheden zijn voltooid, zal de brug tweemaal per dag worden bediend.

De eerste afsluiting was afgelopen weekend van vrijdag 19 januari tot maandag 22 januari. De volgende afsluitingen zijn de weekenden 26 januari - 29 januari, 16 februari - 19 februari en 23 februari - 26 februari. De afsluitingen zijn iedere keer vrijdagavond vanaf 22.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reserve weekenden zijn gepland van 2 tot en met 5 maart en 23 tot en met 26 maart.

Omleidingen zijn voor het wegverkeer langs en boven de weg aangegeven. Deze routes gaan over de A16 en N57/A15. Ook rijden de bussen van Connexxion met een aangepaste dienstregeling, deze wordt aangegeven op de website van Connexxion. Voor langzaam verkeer wordt er een pont ingezet aan beide zijden van de brug. Deze pont vaart tussen 8.00 en 20.00 uur bij aanbod.

De brugklep is afgesloten voor scheepvaart. Schepen kunnen onder de vaste brug door. Ander vaarwegverkeer kan omvaren via het Spui, de Oude Maas en de Dordtse Kil. Voor het Spui geldt een maximale diepgang van 2,80 meter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief