Het Podium op de Markt tijdens het festival in 2017. FOTO BEN VERHIJEN
Het Podium op de Markt tijdens het festival in 2017. FOTO BEN VERHIJEN

Topacts naar Notenkrakers ZomerFestival in Zevenbergen

Door: Simone van der Heijden Algemeen

ZEVENBERGEN - Op zondag 24 juni vindt een van de grootste blaasbandfestivals van Nederland plaats in Zevenbergen. Het centrum van Zevenbergen wordt die dag overspoeld met duizenden muzikanten, fans en liefhebbers tijdens het Notenkrakers ZomerFestival.

De Notenkrakers, een al jaren bestaande succesvolle allround dweil- en feestband, organiseren voor alweer de zeventiende keer dit muzikale festijn. Zelf hebben de bandleden ruim dertig jaar ervaring opgedaan, spelend op vele podia en festivals in Nederland. Met die kennis lukt het steeds beter om een attractief evenement neer te zetten waarbij de mix van vele bands, kwaliteit en gezelligheid ervoor zorgt dat het Notenkrakers ZomerFestival is uitgegroeid tot een van de drie grootste van Nederland.

Waarderen
"We zijn trots en gelukkig dat ook dit jaar weer vele topacts uit het hele land hier naartoe komen, en ook vaak terugkomen. Een teken dat de bands de opzet van ons festival, maar ook ons centrum zeer waarderen", meent festivalvoorzitter Jack Mulders. Net als voorgaande edities belooft het ook deze keer weer een grandioos spektakel te worden met maar liefst veertig top blaasbands. Tussen 13.00 en 18.00 uur gaan de gezelschappen zich in Zevenbergen van hun beste kant laten zien én horen: niet alleen aan publiek en liefhebbers, maar ook aan de jury om een kans te maken op de wisselbeker, inclusief goed gevulde envelop.

Feestpleinen
Met al die muziekgezelschappen, de aangeklede podia en feestpleinen, duizenden bezoekers, participerende horeca, gratis attracties voor de jeugd en diverse eetkramen zal de Markt en aangrenzende straten in Zevenbergen er weer uitzien als één groot en bruisend terras. Dat laatste is mede te danken aan de prima samenwerking met de gemeente Moerdijk en de horeca in Zevenbergen, die elk jaar grootser uitpakt om de verschillende podia tot feestpleinen om te bouwen.

Slotact

Ook dit jaar zijn er weer nevenevenementen van plaatselijke verenigingen en verzorgt balletstudio TAMARA dansdemo's. Rond 18.00 uur volgt de prijsuitreiking op de Markt en is er een spectaculaire slotact waar de Notenkrakers de bezoekers speciaal op attenderen. Dat zijn dit jaar De Donuts uit Dordrecht: een achttal semi-professionele musici, die klassiekers mixen met recente hits op hoog muzikaal niveau en die met veel energie en entertainment ten gehore worden gebracht. 

Voor een overzicht van de deelnemers, nieuws, sfeerimpressies en reacties over het festival, zie de website: www.notenkrakerszomerfestival.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief