Gemeente checkt afvalcontainers na incident met 4-jarig jongetje in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De brandweer van Zevenbergen heeft dinsdag aan het eind van de middag een 4-jarig jongetje bevrijd uit een ondergrondse vuilcontainer. Dat gebeurde aan de Amazoniet in de wijk Bosselaar in Zevenbergen.


Het slachtoffer was tijdens het spelen met een andere jongen in de container beland en enkele meters lager terechtgekomen op gevulde vuilniszakken. Blijkbaar was deze container zonder pasje te openen. De gealarmeerde brandweer slaagde erin om met een sleutel het zijluik te openen en met een ladder de knul te bevrijden. Het jongetje raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken.

Om het luik van een ondergrondse afvalcontainer te openen, is een afvalpas nodig. Bij de betreffende container aan de Amazoniet bleek de vergrendeling niet te werken waardoor het luik zonder pas kon worden geopend, zo laat de gemeente Moerdijk weten. Medewerkers van de gemeente hebben direct na het incident het luik gerepareerd en alle containers in de wijk Bosselaar gecontroleerd. Die bleken allemaal in orde. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief