Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

CDA: 'Maatregelen nodig voor veiliger kruispunt Langeweg'

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

LANGEWEG – Het CDA Brabant wil dat de provincie maatregelen neemt om het kruispunt van de Zuiddijk met de N285 bij het dorp Langeweg veiliger te maken.

Twee weken geleden kwam Statenlid Ankie de Hoon zelf poolshoogte nemen en zij schrok van de situatie. Op het traject Langeweg-Zevenbergen gebeuren veel verkeersongevallen.

De N285 is een provinciale weg. Volgens bewoners komt dat, omdat op de weg te hard wordt gereden en er veel verkeersdrukte is. Ook ontbreken veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

Verlengd inhaalverbod

De afgelopen jaren nam de provincie tijdelijke maatregelen om het kruispunt veiliger te maken. Zo kwam er een brede middengeleider en een verlengd inhaalverbod. Verder kunnen fietsers inmiddels in beide richtingen gebruik maken van het zuidelijk fietspad richting Zevenbergen. Daarnaast werd de maximumsnelheid teruggebracht tot zestig kilometer per uur.

"Het CDA vindt het nu tijd om het kruispunt structureel veiliger te maken", meldt De Hoon. Zij stelt de Gedeputeerde Staten voor om met het gemeentebestuur van Moerdijk in gesprek te gaan over het nemen van verkeersmaatregelen om de kruising veiliger te maken.

Zij stelt voor om bijvoorbeeld te kijken naar de mogelijkheden voor een rotonde of de plaatsing van stoplichten. Ook wil zij dat de provincie Wijkvereniging Langeweg actief informeert over de ontwikkelingen. Tenslotte stelt zij voor dat de provincie een speciaal meldpunt opent, waarbij mensen gevaarlijke verkeerssituaties op provinciale wegen kunnen melden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief