Afbeelding

Controles Zevenbergschen Hoek op sluipverkeer en snelheid gaan door

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - In de periode van 16 tot en met 25 oktober zijn zeven controles uitgevoerd op sluipverkeer en snelheid in Zevenbergschen Hoek.

Uit de resultaten blijkt dat het aantal auto's alleen fors hoger was op 21 oktober toen er een echte file stond op de A16. Vrachtwagens zijn er nauwelijks in de vroege ochtend. Er zijn die dag 34 bekeuringen uitgedeeld. Bij de zes andere controles waren er dat alles bij elkaar 12. De komende tijd worden nog meer controles uitgevoerd.

Om meer inzicht te krijgen in het sluipverkeer en de vrachtwagenproblematiek in de gemeente Moerdijk loopt er momenteel een onderzoek. In Zevenbergschen Hoek zijn eerder deze maand camera's geplaatst voor het monitoren van vrachtverkeer dat via de Hoofdstraat naar het industrieterrein Bloemendaalse Zeedijk rijdt. De gemeente Moerdijk wacht de officiële resultaten van dit onderzoek af. Deze komen volgens planning in december. Uiteindelijk moet dit onderzoek meer inzicht geven in het probleem en leiden tot een pakket aan maatregelen om de ervaren overlast verder te beperken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief