De leden van de fanfare zijn klaar voor het grootse concert. FOTO KEES HESSELS
De leden van de fanfare zijn klaar voor het grootse concert. FOTO KEES HESSELS

Fanfare Muziek Veredelt geeft jubileumconcert

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

LANGEWEG – Groot feest in Langeweg. Fanfare Muziek Verdedelt bestaat negentig jaar. Dat viert de muziekvereniging op zondag 24 november met een groot concert in de dorpskerk.

Negentig jaar klinkt stokoud, maar in werkelijkheid is Muziek Veredelt springlevend. Zij showen dat met muzikale activiteiten in de kerk. Stichting Emmaus was graag bereid om de kerk met haar prima akoestiek voor dit doel beschikbaar te stellen. Het is bijzonder dat de fanfare zo succesvol is in één van de kleinste kernen van de gemeente Moerdijk.

Muzikale hoogtepunten

Het belooft een zeer feestelijke middag te worden met aansprekende muzikale hoogtepunten waarvoor u allen van harte bent uitgenodigd. Wat kunt u zoal verwachten? Samen strijden om de titel 'Beste Maestro van Langeweg.' Zes gelegenheidsdirigenten geworven uit andere Langewegse verenigingen verzorgen een gastoptreden als dirigent.

Heuse competitie

Deze Maestro's maken in een heuse competitie onderling uit wie in de ogen van een zeer competente jury onder voorzitterschap van burgemeester Klijs zich de beste Langewegse dirigent mag noemen. Voorafgaand aan deze competitie is er door de Maestro's onder leiding van onze eigen dirigent Juul 't Lam al uitgebreid geoefend.

Reünie-orkest

Een ander bijzonder muzikaal onderdeel is het ten gehore brengen van een aantal muziekstukken uitgevoerd door de fanfare, aangevuld met zoveel mogelijk oud-leden, tezamen het reünie-orkest vormend. Ook voor dit onderdeel bleek bij de voorbereiding veel belangstelling te bestaan. Zij repeteren inmiddels druk.

"We zijn zeer benieuwd hoe ze het er gaan afbrengen, met onze dorpsgenoten als publiek. U zult immers als bewoner van Langeweg of anderszins in de fanfare geïnteresseerde dit spektakel ongetwijfeld niet willen missen", meent interim-voorzitter Bert Roskott van fanfare Muziek Veredelt.

Jeugdorkest

Bijzonder is de belangstelling van jonge kinderen voor de muziek. De Langewegse fanfare verzorgt daarom muzieklessen op basisschool Maria. Schoolkinderen maken zo kennis met de vereniging. Een aantal jongens en meisjes is inmiddels lid geworden van Muziek Veredelt. Het jeugdorkest treedt dan ook op tijdens het jubileumconcert.

Jubileumwijn

Het negentigjarig jubileum van Muziek Veredelt vraagt ook om een toost. De fanfare heeft een beroemd Chileens wijnhuis bereid gevonden een jubileumwijn te produceren. Ziet u enkele eiken vaten door het dorp rollen? Dan ziet u de speciaal geëtiketteerde wijnen. De vereniging gebruikt de opbrengst om een deel van de kosten van het jubileumconcert te dekken. Het concert is namelijk gratis te bezoeken. De organisatie hoopt op een stampvolle kerk. Het muziekspektakel in de dorpskerk van Langeweg begint om 14.30 uur. De zaal opent om 14.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief