Mogelijk vier nieuwe vrachtwagenparkeerplaatsen in Moerdijk en Zevenbergschen Hoek
Foto: Shutterstock

Mogelijk vier nieuwe vrachtwagenparkeerplaatsen in Moerdijk en Zevenbergschen Hoek

  Economie

MOERDIJK/ZEVENBERGSCHEN HOEK – De gemeente Moerdijk onderzoekt vier locaties die in aanmerking komen als parkeerplaats voor vrachtwagens. In totaal moeten er 200 tot 300 parkeerplekken bijkomen. De komende tijd onderzoeken medewerkers de locaties op de financiële, maatschappelijke en ruimtelijke mogelijkheden.


Daarnaast volgen gesprekken met de dorpstafels van Moerdijk-dorp en Zevenbergschen Hoek om de mening van omwonenden te peilen. et is de eerste aanzet om het tekort aan vrachtwagenparkeerplaatsen in de omgeving gefaseerd op te lossen door eerst te werken naar een uitbreiding van 200 – 300 extra plaatsen. Dit is de opgave die is overeengekomen in de intentieovereenkomst met de regio. Het gaat om plaatsen waar chauffeurs veilig kunnen overnachten, met sanitaire voorzieningen. De nieuwe vrachtwagenparkeerplaatsen moeten een einde maken aan de overlast van wild parkeren.

Vier potentiële locaties
Twee locaties waarvan de haalbaarheid wordt onderzocht liggen in de omgeving van Kanters Restaurant in Moerdijk. Eigenaar John Kanters presenteerde eerder al plannen om daar een afgesloten truckparking te realiseren met bewaking, een foodcourt en sanitaire faciliteiten. Deze twee locaties kunnen mogelijk fungeren als een uitbreiding op de plannen van Kanters. De andere twee locaties bevinden zich in de buurt van restaurant De Gouden Leeuw in Zevenbergschen Hoek.

Logistiek Park Moerdijk 

Naast de 200 tot 300 parkeerplaatsen vanuit de nationale/regionale behoefte die op één of meer van de vier locaties moeten komen overlegt de gemeente met het Havenbedrijf Moerdijk over de aanvullende lokale behoefte (Haven- en Industrieterrein en Logistiek Park Moerdijk). Dat zijn de te verwachten extra vrachtwagenparkeerplaatsen die straks nodig zijn, na het ontwikkelen van het Logistiek Park Moerdijk en groei van het Haventerrein. De gemeente is van mening dat er ook een rol voor het Havenbedrijf is weggelegd om extra plaatsen mogelijk te maken. Verwachting is dat de gemeenteraad hier in de loop van 2021 een besluit over kan nemen

Behoorlijk ingewikkelde puzzel”
“Het is een behoorlijk ingewikkelde puzzel, we moeten rekening houden met de belangen van de chauffeurs, de bedrijven, de omwonenden, de omgeving en initiatiefnemers die plannen voor een truckparking willen ontwikkelen”, legt wethouder Danny Dingemans uit. “Voor alle partijen is het belangrijk dat we komen tot de beste oplossing: één of meer locaties voor die extra parkeerplaatsen. Ik heb goede hoop dat we eruit komen en dat de eerste chauffeurs er in 2022 of 2023 kunnen overnachten.”

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>