Afbeelding
Foto: Marcel Otterspeer

Marika Menschaar tweede bestuurder van Havenbedrijf Moerdjik

Door: Monique Jansen Economie

MOERDIJK - Mariska Menschaar (51) wordt per 1 juli de tweede statutair bestuurder van Havenbedrijf Moerdijk. Zij trad in maart 2021 in dienst als financieel directeur en wordt naast huidig statutair directeur Ferdinand van den Oever (CEO) de tweede formele vertegenwoordiger van de onderneming 

Ter borging van de bestuurlijke continuïteit en ter vergroting van de slagkracht in de toenemende complexiteit van vraagstukken waarmee het havenbedrijf wordt geconfronteerd, heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besloten om Menschaar te benoemen tot tweede statutair bestuurder van Havenbedrijf Moerdijk.

Peter van Laarhoven, voorzitter van de Raad van Commissarissen over de benoeming: “Marika Menschaar functioneert ruim een jaar tot grote tevredenheid als financieel directeur van het havenbedrijf en heeft het gewenste profiel als CFO en tweede bestuurder. We hebben als RvC veel vertrouwen dat zij naast de gedeelde verantwoordelijkheid naar buiten, uitstekend leiding zal geven aan de verdere interne bedrijfsvoering, met bijzondere aandacht voor de informatievoorziening en (cyber-) security”. 

Marika Menschaar reageert verheugd op de aanstelling: “Ik ben zeer gemotiveerd om in mijn nieuwe verantwoordelijkheid een maximale bijdrage te leveren aan de bedrijfsstrategie voor het havenbedrijf. Vanaf mijn komst in 2021 heb ik mogen meewerken aan de Corporate Strategy 2021-2025. Daarin staan onze ambities en concrete doelstellingen voor de komende periode waarvoor ik met trots, vertrouwen en daadkracht ook als bestuurder graag aan de slag ga”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief