In totaal zijn er vandaag en gisteren 95 bekeuringen uitgedeeld.
In totaal zijn er vandaag en gisteren 95 bekeuringen uitgedeeld. Foto: Twitter BOA Moerdijk

Centrum Zevenbergschen Hoek in ochtenduren op slot voor doorgaand verkeer

Door: Monique Jansen OUD Gemeente Nieuws

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Vanaf komende maandag 9 december gaat het centrum van Zevenbergschen Hoek in de spits op werkdagen tussen 06.00 uur en 09.00 uur 'op slot' voor doorgaand verkeer. 

"Dit was al het geval, maar we zien dat veel automobilisten de verkeersborden negeren.  De afgelopen tijd loopt het in Zevenbergschen Hoek vanwege filevorming op de snelwegen A16 en A59 met regelmaat de spuigaten uit met sluipverkeer dat via de Hoofdstraat door het dorp blijft rijden", meldt een persvoorlichter. Er zijn de afgelopen maand circa 280 bekeuringen uitgedeeld. Door het sluipverkeer ontstaan er problemen met de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het dorp. Deze tijdelijke maatregel moet het sluipverkeer door het dorp terugdringen.

Verkeersregelaars
Naast het blijven inzetten van controles op sluipverkeer door de buitengewoon opsporingsambtenaren gaat de gemeente het dorp 'op slot' zetten tijdens de spits op werkdagen door het plaatsen van hekken en de inzet van verkeersregelaars en buitengewone opsporingsambtenaren. De verkeersregelaars en buitengewoon opsporingsambtenaren staan de komende tijd aan de uiteinden van de Hoofdstraat bij de diverse toegangswegen bij Zevenbergschen Hoek, onder andere bij de entree van Zevenbergschen Hoek en ter hoogte van de Bloemendaalse Zeedijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief