Burgemeester Moerdijk: 'Laten we het vuurwerk maar gewoon afschaffen'
Foto: Ties Steehouwer

Burgemeester Moerdijk: 'Laten we het vuurwerk maar gewoon afschaffen'

  Gemeente Nieuws

ZEVENBERGEN - De nadruk in de Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Jac Klijs in de Borgh in Zevenbergen lag dit jaar duidelijk op de medemenselijkheid. De goed bezochte Nieuwjaarsreceptie werd dit jaar niet in het gemeentehuis gehouden omdat daar een grootscheepse interne renovatie aan de gang is.


De eerste burger begon zijn toespraak met te vertellen dat hij zich behoorlijk had gestoord aan de rotzooi op straat na Nieuwjaarsnacht. Hij brak dan ook een lans door voor te stellen om volgend jaar een gezamenlijk vuurwerkfestijn op touw te zetten. Voor deze oproep kreeg hij van de zaal een hartstochtelijk applaus. Toch vertelde hij niet ontevreden te zijn over hoe de overgang tussen 2019 en 2020 in zijn gemeente was verlopen. "Maar die duizenden euro's schade die het ons als gemeente ieder jaar oplevert, kunnen we beter inzetten voor een gezamenlijk vuurwerkfestijn."

Verder stond Klijs uitgebreid stil bij het sociale leven in zijn gemeente. Onderwerpen die aan werden gekaart waren de jeugdzorg, het ouderenbeleid, de woningbouw, de armenzorg en de eenzaamheid.

Zie hieronder de volledige speech van de burgemeester:

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>