Afbeelding

Megasjaal wordt aan bouwhekken Zevenbergse haven gehangen

Door: Monique Jansen OUD Gemeente Nieuws

ZEVENBERGEN - De Zevenbergse haven in aanbouw ligt er warmpjes bij deze carnaval. Zo'n honderd vrijwilligers breiden en haakten in de afgelopen maanden vol enthousiasme aan een uitbundige carnavalssjaal.

Woensdag 19 februari wordt het resultaat van deze noeste arbeid in feestelijke sfeer aan de bouwhekken bevestigd. Een lange sjaal in vrolijke carnavalskleuren om het bouwterrein van de haven, dat was het idee van Marlène Godschalk, die zelf aan de Noordhaven woont. De actie bleek een schot in de roos. Het rode, witte, gele en groene garen was niet aan te slepen: maar liefst 1338 bollen deelde het haven-projectteam uit aan enthousiaste brei- en haakliefhebbers, goed voor zo'n 322 kilometer garen.

Feestelijk ophangmoment

Hoeveel sjaals de ijverige carnavalsvlijt heeft opgeleverd, en hoe lang het kunstige breisel is als de losse sjaaldelen aan elkaar zijn verbonden, zal blijken op het feestelijke ophangmoment. Dat vindt om 14.00 uur plaats in café De Bakkerij. Wethouder Désirée Brummans, de jeugdprins en -prinses en afgevaardigden van de Zevenbergse carnavalsstichting nemen de sjaals in ontvangst. Iedereen die belangstelling heeft is welkom om de textiele juweeltjes te bewonderen en een handje toe te steken bij het ophangen



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief