Afbeelding

Gemeenteraad stemt in met jaarrekening 2019

Door: Peter Houtepen Gemeente Nieuws

MOERDIJK - De gemeenteraad van Moerdijk heeft donderdagavond ingestemd met de jaarrekening 2019. De gemeente Moerdijk sluit 2019 af met een positief saldo van € 1.265.000.

“Ik ben blij dat we de positieve lijn van de afgelopen jaren doorzetten", zegt wethouder Jack van Dorst. "De accountant bevestigt dat we als organisatie op diverse punten verbeteringen hebben doorgevoerd of daar nog mee bezig zijn. Onze inspanningen werpen vruchten af. Het doet mij ook goed dat de bevindingen die de accountant benoemt, door onze eigen organisatie ook al waren gesignaleerd. In feite komt dit erop neer dat we zelf een goed inzicht hebben in waar we staan en ook op welke punten we nog beter kunnen.” 

Werkzaamheden

Het grootste deel van het positieve saldo van € 1.265.000 gaat naar de algemene reserve, te weten € 769.000. Dan resteert nog een bedrag van € 496.000. De gemeenteraad heeft de jaarrekening vastgesteld en ingestemd met het voorstel om dat bedrag in 2020 in te mogen zetten. Het gaat dan om werkzaamheden waarvoor in 2019 budget beschikbaar was gesteld, maar die om redenen doorlopen in 2020 of nog niet zijn uitgevoerd”, legt wethouder Jack van Dorst uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief