wedstrijdafdeling schermvereniging Beau Geste
wedstrijdafdeling schermvereniging Beau Geste Foto: W. Waasdorp, Standaarbuiten

Moerdijkse sabelschermers slaan toe op NK

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

MOERDIJK - Het Nederlandse Jeugd Kampioenschap bleek dit jaar zeer succesvol voor de Moerdijkse sabelschermers Ryan Waasdorp (Standaarbuiten) en Nathan Butin Bik (Klundert). Waasdorp won in de categorie tot 14 jaar (U14) de Nederlandse Kampioenstitel. In de leeftijdscategorie daarboven (U17), wonnen Waasdorp en Butin Bik een respectievelijke 2e en 3e plaats.

Voor hun vereniging SV Beau Geste was het de eerste nationale titel sinds de oprichting van hun wedstrijdafdeling in 2013.

Schermmaitre Eddy Butin Bik: “Beide sabreurs hebben met dit NK een zeer actief seizoen afgesloten. Naast alle wedstrijden in de Benelux –waarbij Nathan ook de Vlaamse Open Kampioenschappen won-, hebben zij wedstrijden bezocht in Duitsland, zowel in hun eigen leeftijdcategorie (U14), als in de categorie daarboven (cadetten: U17). En in het Europese cadetten circuit (ECC) werden wedstrijden bezocht in Wenen en Stuttgart.

Als extra stimulans heb ik dit seizoen de meerdaagse Nationale Trainingsstage te Zevenbergen (Kerststage) voor het eerst uitgebreid met sabeltrainingen, waarbij een Italiaanse topmaitre (C. Melanotte) is ingevlogen om de jongens nog eens flink aan te scherpen. Melanotte is sinds kort in beeld als mogelijke nieuwe bondscoach van het Nederlandse sabelteam. Er is dus weinig aan het toeval overgelaten.

SV Beau Geste (Zegge/Roosendaal) heeft, naast de wedstrijdafdeling in Zevenbergen (Schermsport Zuidwest Nederland), sedert dit seizoen ook een vestiging te Bergen op Zoom geopend. Onze schermers kunnen nu dus op 4 avonden in de week training bij mij volgen. Niet alleen op sabel, maar natuurlijk ook op floret en degen.”