Proefjes in het laboratorium.
Proefjes in het laboratorium. (Foto: )

Girls’ Day ’22 bij Shell Moerdijk: ‘Leuk, leerzaam én gezellig’

  Sport en vereniging

MOERDIJK - Met een druk op de digitale knop opende VHTO donderdag 7 april ‘Girls’ Day 2022’. Na dit sein startten in het hele land activiteiten voor 6500 meisjes uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij een mix van bèta, technische en ICT bedrijven. Ook Shell Moerdijk opende de deur om 27 meiden van het Markland College Oudenbosch een kijkje in de keuken te geven.


De meisjes worden welkom geheten door Willemijn Delissen (HR Manager met technische achtergrond). Na de ontvangst gaan de meiden het Shell terrein op om het enorme terrein per bus te verkennen, doen speeddates met verschillende vrouwelijke Shell ‘techneuten’, krijgen uitleg over de energietransitie waar Shell Moerdijk middenin zit en doen diverse proefjes in het laboratorium: Girls’ Day ’22 bij Shell Moerdijk: “Leuk, leerzaam én gezellig.”

Marjolein Mutsaers haakt ook aan en is verantwoordelijk voor het onderhoud aan twee enorme fabrieken in Moerdijk. Marjolein: “Ik weet met mijn technische achtergrond uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te laten zien welke fantastische mogelijkheden er zijn om als vrouw in een technisch bedrijf aan het werk te gaan.” 

Emmelie van Oort, onderwijsondersteuner aan het Markland College zegt namens Techniektalenten: “We vinden het belangrijk dat meiden kennismaken met en enthousiast worden over techniek. Helaas zijn er relatief weinig vrouwen werkzaam in techniek, terwijl ook meiden interesse hebben in bèta, IT- en technische beroepen. Techniektalenten wil dat meiden kennismaken met zo veel mogelijk beroepen om zo een reëel beeld te creëren van de mogelijkheden die ook meiden hebben. Girls’ Day draagt onder andere bij aan deze missie.”

“We kunnen terugkijken op een geslaagde dag”, zegt Karin Forger, een van de organisatoren. “Met Girls’ Day willen we meisjes duidelijk maken dat techniek er ook echt voor hen is. Met een technische opleiding kun je later gaaf, interessant en - niet onbelangrijk - goed betaald werk krijgen. Bij Shell zien we graag meer vrouwen aan het werk in technische banen. Hopelijk hebben we vandaag weer een aantal meisjes kunnen enthousiasmeren voor een technische opleiding”.

Girls’ Day is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Het doel is om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.
Techniektalenten is een samenwerking tussen meerdere vmbo-scholen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven in de regio om meer talenten te ontwikkelen en op te leiden voor de technische sectoren waaronder de procestechniek.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>